Poznato koliko je osoba u samoizolaciji u HNK i ZHK

Radiosarajevo.ba
Poznato koliko je osoba u samoizolaciji u HNK i ZHK
Twitter / Poznato koliko je osoba u samoizolaciji u HNK i ZHK

U ponedjeljak u šest sati na snagu je stupila odluka da se svi državljani Bosne i Hercegovine koji ulaze u našu zemlju upućuju u samoizolaciju, s ciljem prevencije širenja koronavirusa.

Ove su se mjere počele provoditi na šest graničnih prijelaza u Bosni i Hercegovini.

Zapadnohercegovački kanton (ZHK) koji broji nešto više od 97.000 stanovnika u ovim trenucima ima 101 osobu koja je u samoizolaciji. Ovu informaciju za portal Jabuka.tv potvrdio je Dražen Bošnjak, direktor Zavoda za javno zdravstvo ZHK.

Podsjetimo da u ZHK za sada nema slučajeva zaraze korononavirusom, stoga nema mjesta panici ni psihozi, ali preporučuje se da se u cilju zaštite osobnog i javnog zdravlja striktno pridržava svih preporuka Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi ZHK.

Danas je također održana i hitna sjednica Štaba civilne zaštite Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK).

Zavod za zdravstveno osiguranje ZHK ranije je pozivao osiguranike da smanje broj dolazaka u Zavod –Direkciju i Područne urede.

S druge strane, Kristina Crnjac, EU koordinatorica Vlade HNK kazala je kako na području ovog kantona ima 176 osoba koje su dobile rješenja općinskih i kantonalnih sanitarnih inspektora o samoizolaciji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije