Povodom afere u SDA oglasio se i Denis Zvizdić: Skandalozne ponude...

Radiosarajevo.ba
Povodom afere u SDA oglasio se i Denis Zvizdić: Skandalozne ponude...
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Denis Zvizdić

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić (SDA) na svom Twitter profile komentarisao je posljednju aferu koja potresa Stranku demokratske akcije.

Efendić objavio snimak: Sarajlić pokušao potkupiti delegata da glasa za Prevljaka

“Imam potrebu da kažem da ne prihvatam bahato ponašanje, urušavanje integriteta izbora u KO, skandalozne ponude, arogantno privatiziranje ministara i maliciozne prijetnje upućene pojedinim OO SDA, koje su izrekli akteri audiosnimka”, poručio je Zvizdić.

U nastavku svoje objave poručio je:

“Ako želimo sačuvati kredibilitet SDA i vjerodostojnost proklamovanih kongresnih politika i ciljeva, siguran sam da će biti organizovan hitan sastanak nadležnih organa SDA i adekvatno stranačko, odnosno političko sankcionisanje učesnika sa audiosnimka”, naglasio je Zvizdić.

Podsjećamo, Semir Efendić objavio je snimak na kojem je glavni akter visokopozicionirani član SDA Asim Sarajlić, a sadržaj snimka navodi na zaključak da Sarajlić, zajedno sa još nekoliko poznatih osoba, razmatra “cijenu” kupovine glasa za Fikreta Prevljaka prilikom odabira novog predsjednika Kantonalnog odbora SDA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije