Efendić objavio snimak: Sarajlić pokušao potkupiti delegata da glasa za Prevljaka

Radiosarajevo.ba
Efendić objavio snimak: Sarajlić pokušao potkupiti delegata da glasa za Prevljaka
FOTO: Screenshot / Semir Efendić

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo i kandidat za predsjednika Kantonalne organizacije Stranke demokratske akcije u Sarajevu (KO SDA Sarajevo) Semir Efendić je na svom Facebook profilu objavio tonski snimak za koji tvrdi da je dokaz o malverzaciji u vezi izbora predsjednika sarajevske SDA.

Na Facebooku je Efendić napisao:

"U izjavu za medije prije izbora za predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo rekao sam da imam saznanja o nekim neprincipijelnim lobiranjima i pritiscima na delegate, ali da ću o tome govoriti nakon izbora. Izbori su završeni i rezultat je svima poznat, ali da ne bi ostao dužan, objavljujem ovaj tonski snimak koji na najbolji mogući način oslikava šta se dešavalo u pozadini ovih izbora."

Fikret Prevljak na čelu Kantonalnog odbora SDA

Zatim je dodao sljedeće:

"Na snimku se može poslušati kako Asim Sarajlić, predsjednik Kadrovske komisije, i potpredsjednik SDA, nudi zaposlenje supruge jednom od delegata kako bi glasao za drugog kandidata."

Prema riječim Efendića, zbog prethodno navedenog smatra da Sarajlić ne može biti predsjednik Kadrovske komisije, te da očekuje da organi stranke nakon objavljivanja snimka raspravljaju i donesu odgovarajuće odluke.

"U ovakvo djelovanje pojedinaca krajnje su upitni i rezultati same izborne Skupštine. Delegat čiji glas se čuje na snimku uprkos ponudama nije 'završen', a na ovaj sastanak otišao je samo kako bi vidio ko stoji iza ponuda koje su upućene većem broju delegata", tvrdi Efendić.

Pokušali smo kontaktirati Sarajlića u cilju da komentariše navode stranačkog kolege, ali nije odgovorio na naš telefonski poziv.

Podsjećamo, u srijedu, 26. februara, za predsjednika sarajevske SDA je izabran Fikret Prevljak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije