Izetbegović i Džaferović komentarisali snimak koji je objavio Semir Efendić

Radiosarajevo.ba
Izetbegović i Džaferović komentarisali snimak koji je objavio Semir Efendić
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Bakir Izetbegović

Predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović komentirao je snimak koji je objavio načelnik općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, a na kojem se navodno čuje namještanje izbora predsjednika kantonalne organizacije ove stranke u Sarajevu.

Efendić objavio snimak: Sarajlić pokušao potkupiti delegata da glasa za Prevljaka

“Sve ćemo to preispitati, svi će snositi sankcije zbog ovoga. Neće ovo ostati nedorečeno i nedovršeno. Dakle, kompletan proces ćemo ispitati. Mislim da integritet procesa nije doveden u pitanje s lobiranjem, ali i to ćemo ispitati”, rekao je Izetbegović, aludirajući na izbor predsjednika Kantonalnog odbora SDA.

On je dodao kako je iznenađen, ali da je ipak bio upoznat s “pretjerivanjem u podjelama i previše ostrašćenosti”.

“Pa i taj čovjek koji je to tražio za svoju suprugu, koji je namjerno došao da snima te stvari, to nije uredu. Sve je to trebalo ranije prijaviti rukovodstvu SDA”, rekao je Izetbegović.

Novu aferu u SDA komentarisao je danas i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović.

Šefik Džaferović - undefined

Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba: Šefik Džaferović

“SDA je reagirala i odredila pravac svojih aktivnosti. SDA osuđuje sve eventualne nezakonitosti i manipulacije koje su vezane za sadržaj snimka, te način nastanka i motive nastanka snimka”, rekao je Džaferović.

Dodao je da o političkoj odgovornosti bavit će se organi SDA ovih dana i javnost će biti obaviještena.

“Mi dilema nemamo”, zaključio je Džaferović.

Podsjećamo, Semir Efendić objavio je snimak na kojem je glavni akter visokopozicionirani član SDA Asim Sarajlić, a sadržaj snimka navodi na zaključak da Sarajlić, zajedno sa još nekoliko poznatih osoba, razmatra “cijenu” kupovine glasa za Fikreta Prevljaka prilikom odabira novog predsjednika Kantonalnog odbora SDA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije