Oglasila se SDA: Snimkom treba da se bave institucije države

Radiosarajevo.ba
Oglasila se SDA: Snimkom treba da se bave institucije države

Stranka demokratske akcije (SDA) oglasila se u vezi sa snimkom koji je objavio Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad. 

"Izborna skupština Kantonalne organizacije SDA Sarajevo je održana u skladu sa Statutom i Izbornim pravilima, tako da novoizabrani Kantonalni izvršni odbor ima puni legitimitet i legalitet", navode iz stranke. 

Efendić objavio snimak  - undefined

Foto: Printscreen: Efendić objavio snimak

Kako se dodaje, u redovnoj proceduri nije bilo nikakvih prigovora.

"Naknadno objavljeni snimak razgovora predstavlja pokušaj destabilizacije novoizabranog organa SDA. Takav snimak, ako je postojao, trebao se prezentirati odmah po nastanku ili na samoj skupštini, dostaviti rukovodstvu Stranke i nadležnim državnim institucijama", navodi se. 

Semir Efendić - undefined

Foto: Anadolija: Semir Efendić

Sadržajem snimka, njegovom autentičnošću, načinom, motivima nastanka, javne distribucije i eventualne odgovornosti za sve aktere, kako kažu iz ove stranke, treba da se bave institucije države.

"Političkom odgovornošću bavit će se organi SDA i o tome donijeti potrebne odluke. SDA najoštrije osuđuje sve eventualne nezakonitosti i manipulacije, bez obzira ko ih je počinio , navodi se u reakciji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije