Šemsudin Mehmedović o aferi "Asim": Ne u moje ime, svega se stidim

Radiosarajevo.ba
Šemsudin Mehmedović o aferi "Asim": Ne u moje ime, svega se stidim
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Šemsudin Mehmedović

Šemsudin Mehmedović, zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Parlamentu Bosne i Hercegovine putem svog Facebook profila oglasio se povodom afere "Asim" koja je uzdrmala SDA, a u bh. javnosti izazvala burne reakcije.

Tužilaštvo KS o aferi namještanja izbora u SDA: Poduzimamo sve mjere i radnje

Posljednjih nekoliko dana u javnosti u Sarajevu podigla se značajna "buka" nakon što je načelnik sarajevske općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić (SDA) objavio snimak namještanja izbora za predsjednika sarajevske Kantonalne organizacije SDA.

Oglasila se SDA: Snimkom treba da se bave institucije države

Stranka demokratske akcije (SDA) oglasila se u vezi sa snimkom koji je objavio Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad. "Izborna skupština Kantonalne organizacije SDA Sarajevo je održana u skladu sa Statutom i Izbornim pravilima, tako da novoizabrani Kantonalni izvršni odbor ima puni legitimitet i legalitet", navode iz stranke.

Mehmedović je naglasio - "Ne u moje ime" i da se stidi svega što se desilo uoči Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Javno se ogradio od događaja, a njegov Facebook status vam prenosimo u cijelosti:

"NE U MOJE IME!

Pravda i pravednost,legalitet i legitimitet, to trebaju biti vrijednosti za izabrane dužnosnike na svim nivoima i za svakog onog ko se bavi javnim poslom, a naročito za političke predstavnike, koji moraju imati osim odgovornosti pred zakonom i moralnu odgovornost za svoj rad.

Događaj koji je uzdrmao politički ambijent u BiH, a naročito u SDA svakako zavređuje (očekivano) moj stav spram istog.

Kao zagovornik temeljite reforme SDA ne mogu biti po strani šta se događa u državotvornoj stranci u predvečerje 'Dana nezavisnosti' i kada smo trebali u slavljeničkoj atmosferi da obilježimo ovaj dan, počastili su nas sa video uradkom kojim se zapravo pokazuje zbilja stanja u SDA.

Nije to od juče. Ovakvo stanje je izrazito od događaja na 6.Kongresu SDA, kada je na očigled cijele javnosti zadokumentovana krađa glasova, i koja nikad nije sankcionirana.Napad na dužnosnike SDA u Srebrenici, niko nije odgovarao. Danas je isplivalo sve na površinu i potrebna je AKCIJA da se rasvijetli sve i konačno krene u obračun sa svima onim koji negativno utiču na temeljne vrijednosti demokratije, prvenstveno u SDA. Biti delegat u Gornjem domu PS BiH, među 15 odabranih, biti podpredsjednik stranke, biti predsjednik Kadrovske komisije,Predsjednik KO SDA Sarajevo, znači biti čist kao suza, biti pravedan, legitiman, legalan, a ne biti 'onaj koji najbolje sređuje stvari', naveo je Mehmedović.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije