Potvrđeno: Dr. Hajrija Maksić nova v. d. direktorica KCUS-a

3
A. S.
Potvrđeno: Dr. Hajrija Maksić nova v. d. direktorica KCUS-a
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / KCUS

Dr. Hajrija Maksić imenovana je za novu vršiteljicu dužnosti direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

To je poznato nakon što je u utorak, 28. maja, održan nastavak sjednice privremenog Upravnog odbora KCUS-a, koja je prekinuta u ponedjeljak, 27. maja, s obzirom na to da je sadašnjem v. d. direktoru KCUS-a Alenu Pilavu istekao prošle sedmice mandat.

Podsjetimo, prof. dr. Ismet Gavrankapetanović izabran je za generalnog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu na sjednici Upravnog odbora 28. decembra 2023. godine, ali još nije potvrđeno njegovo imenovanje.

Bh. državljanka uhapšena u velikoj akciji italijanske policije

Bh. državljanka uhapšena u velikoj akciji italijanske policije

Od tada je trajala trakavica oko njegovog imenovanja jer ministar zdravstva FBiH Nediljko Rimac nije dao saglasnost za njegovo imenovanje. Ministar je naveo nekoliko razloga zbog kojih odbija dati saglasnost, kako iz formalnih, tako i iz meritornih razloga.

S druge strane, Ismet Gavrankapetanović posjeduje potrebnu diplomu Ekonomskog fakulteta u Sarajevu iz menadžementa u zdravstvu.

Više detalja o odluci Nediljka Rimca možete pročitati na linku OVDJE.

Podsjetimo, na čelu ove institucije je bila Sebija Izetbegović, koja je i zvanično smijenjena u novembru prethodne godine.

Funkciju v. d. generalnog direktora do srijede, 22. maja, obavljao je dr. Alen Pilav.

Prema inforacijama portala Radiosarajevo.ba, trenutno se vodi žestoka borba između Upravnog odbora KCUS-a i Radne grupe koju je oformila Vlada FBiH da pregleda svu dokumentaciju i konkursnu proceduru.

Saznajemo: Ponovo odgođeno imenovanje Ismeta Gavrankapetanovića za direktora KCUS-a

Saznajemo: Ponovo odgođeno imenovanje Ismeta Gavrankapetanovića za direktora KCUS-a

Radna grupa predlaže da se konkurs poništi, dok UO KCUS-a želi da se prof. dr. ismet Gavrankapetanović imenuje dekretom Vlade FBiH, jer je konkurs proveden u skladu sa svi procedurama i zakonskim odredbama.

Prije mjesec na samoj sjednici Vlade FBiH došlo je do velike svađe, nakon koje je izašao ministar Nediljko Rimac i zaprijetio ostavkom.

S druge stane, pojedini članovi Vlade FBiH su da se prof. dr. Ismet Gavrankapetanović odmah imenuje za generalnog direktora KCUS-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije