Hoće li saga oko imenovanja Gavrankapetanovića za direktora KCUS-a biti završena danas?

6
Radiosarajevo.ba
Hoće li saga oko imenovanja Gavrankapetanovića za direktora KCUS-a biti završena danas?
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / KCUS

U Mostaru će se danas, 8. aprila, održati sjednica Vlade Federacije BiH, a na sjednici bi konačno trebala završiti trakavica oko imenovanja novog generalnog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Iako je ministar zdravstva Nediljko Rimac i drugi put odbio dati saglasnost za imenovanje Ismeta Gavrankapetanovića za novog direktora, ali, kako smo ranije pisali, Vlada FBiH će bez obzira na odluku ministra Nediljka Rimca, prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića, najvjerovatnije, imenovati za novog direktora KCUS-a.

"Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović će skoro pa sigurno dobiti podršku Vlade FBiH, bez obzira na posljednji dopis koji je poslao ministar Nediljko Rimac. Dakle, nas neće interesirati to što Rimac ne želi dati 'zeleno svjetlo' za njegovo imenovanje", kaže izvor iz Vlade FBiH za portal Radiosarajevo.ba, koji nam je i otkrio da je imenovanje uglednog profesora biti stavljeno na Dnevni red sjednice u Mostaru.

Užas u Australiji: Tinejdžer izbo muškarca kuhinjskim nožem, policija ga odmah ubila

Užas u Australiji: Tinejdžer izbo muškarca kuhinjskim nožem, policija ga odmah ubila

Upravni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu dostavio je još u četvrtak, 28. marta, Vladi Federacije BiH i Federalnom ministarstvu zdravstva novu, izmijenjenu odluku, kojom se traži saglasnost u vezi s imenovanjem direktora ove institucije.

Očekuje da će biti imenovan prvorangirani kandidat prof. dr Ismet Gavrankapetanović.

Podsjetimo, na čelu ove institucije je bila Sebija Izetbegović, koja je i zvanično smijenjena u novembru prethodne godine.

Funkciju v.d. generalnog direktora trenutno obavlja Alen Pilav

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije