Saznajemo: Ministar Rimac opet odbio dati saglasnost za imenovanje Ismeta Gavrankapetanovića

14
A. S.
Saznajemo: Ministar Rimac opet odbio dati saglasnost za imenovanje Ismeta Gavrankapetanovića
Foto: Radiosarajevo.ba / Nediljko Rimac i Ismet Gavrankapetanović

Ministar zdravstva Nediljko Rimac ponovo je odbio dati saglasnost za imenovanje Ismeta Gavrankapetanovića za novog direktora Kliničkog centra univerziteta u Sarajevu (KCUS), saznaje portal Radiosarajevo.ba.

U posjedu našeg portala je najnovija odluka ministra Rimca, u kojoj se, između ostalog, navodi:

"Uvidom u pozitivne propise, s jedne strane, te u dostavljeni ponovljeni akt Privremenog upravnog odbora s popratnom dokumentacijom, a s druge strane, a pazeći na mjerodavnost, ističemo, konstatiramo i ukazujemo na sve prethodno navedene bitne nedostatke, nepravilnosti i razloge zbog kojih je izostala dana propisana suglasnost.

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Potvrđeno za portal Radiosarajevo.ba: I Hrvatska je kosponzor rezolucije o genocidu u Srebrenici

Stoga, dakle, Federalno ministasrtvo zdravstva prethodnu saglasnost za predmetno imenovanje", navodi se u dopisu koji je potpisao ministar Nediljko Rimac.

Ovim znači da prof. dr. Ismet Gavrankapetanović još jednom nije donio saglasnost ministra Nediljka Rimca za njegovo imenovanje za novog generalnog direktora KCUS-a.

Podsjetimo, Federalno ministarstvo zdravstva još ranije je obavijestilo Upravno vijeće KCUS-a da ne daje saglasnost na imenovanje prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića za generalnog direktora KCUS-a, zbog 'nepotpune dokumentacije', kao i da on ne ispunjava formalne uslove - fali mu diploma o menadžerskim kvalifikacijama.

Ministar Rimac se i dalje drži ovih uvjeta, pa je i ovoga puta zbog toga što prof. dr. Ismet Gavrankapetanović 'nema diplomu o menadžerskim kvalifikacijama', odbio dati saglasnost za njegovo imenovanje.

Šta slijedi dalje?

Prema saznanjima portala Radiosarajevo.ba, jedna od tačaka na dnevnom redu Vlade FBiH u ponedjeljak, 8. aprila, u Mostaru, bit će upravo imenovanje prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića.

Kako smo uspjeli saznati, Vlada FBiH će u ponedjeljak, bez obzira na odluku ministra Nediljka Rimca, prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića, najvjerovatnije, imenovati za novog direktora KCUS-a.

Vlada FBiH donijela odluku u vezi s izborom direktora KCUS-a

Vlada FBiH donijela odluku u vezi s izborom direktora KCUS-a

"Prof. dr. Ismet Gavrankapetanović će skoro pa sigurno dobiti podršku Vlade FBiH, bez obzira na posljednji dopis koji je poslao ministar Nediljko Rimac. Dakle, nas neće interesirati to što Rimac ne želi dati 'zeleno svjetlo' za njegovo imenovanje", kaže izvor iz Vlade FBiH za portal Radiosarajevo.ba, koji nam je i otkrio da je imenovanje uglednog profesora biti stavljeno na Dnevni red sjednice u Mostaru.

Podsjetimo, nakon odlaska Sebije Izetbegović na poziciji v. d. direktora KCUS-a je stigao dr. Alen Pilav.

Šta slijedi nakon što Vlada FBiH u ponedjeljak imenuje prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića za generalnog direktora KCUS-a, bit će zanimljivo pratiti.

Odluka ministra zdravstva Nediljka Rimca
Foto: Radiosarajevo.ba: Odluka ministra zdravstva Nediljka Rimca

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije