Čeka se još samo potvrda Vlade FBiH: Ismet Gavrankapetanović ove sedmice na čelu KCUS-a?

4
A. S.
Čeka se još samo potvrda Vlade FBiH: Ismet Gavrankapetanović ove sedmice na čelu KCUS-a?
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ismet Gavrankapetanović

Upravni odbor Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu dostavio je još u četvrtak, 28. marta, Vladi Federacije BiH i Federalnom ministarstvu zdravstva novu, izmijenjenu odluku, kojom se traži saglasnost u vezi s imenovanjem direktora ove institucije, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Ovu informaciju za naš portal potvrdio je Dragan Stevanović, član Upravnog odbora KCUS-a, koji očekuje da će biti imenovan prvorangirani kandidat prof. dr Ismet Gavrankapetanović.

Ismet Gavrankapetanović bi već naredne sedmice mogao postati direktor Kliničkog centra univerziteta u Sarajevu, prema informacijama do kojih je ranije došao portal Radiosarajevo.ba, o čemu smo pisali prošle sedmice.

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

Na Baščaršiji održano muzičko veče "U sevdahu duša moja"

Podsjetimo, Vlada FBiH je u četvrtak, 28. marta, zatražila da Upravni odbor promijeni odluku i pošalje zahtjev za prethodnu saglasnost u vezi sa imenovanjem direktora, a ne naknadnu, kako je to ranije bio slučaj, u vezi s izborom i imenovanjem profesora Ismeta Gavrankapetanovića.

Nakon što zaprime traženu Odluku, očekuje se davanje saglasnosti za imenovanje direktora Kliničkog centra, prema ranijoj rang listi.

To znači da bi prvorangirani kandidat Ismet Gavrankapetanović bio imenovan za direktora ove zdravstvene ustanove.

Ismet Gavrankapetanović naredne sedmice postaje direktor KCUS-a?

Ismet Gavrankapetanović naredne sedmice postaje direktor KCUS-a?

Podsjetimo, nakon smjene Sebije Izetbegović, za v. d. direktora, do okončanja konkursne procedure, imenovan je prof. dr. Alen Pilav.

Na narednoj sjednici Vlade FBiH, čije se održavanje očekuje u ovoj sedmici, trebala bi biti okončana saga u vezi imenovanja direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

U ovom trenutku još nije precizirano kada će se tačno održati sjednica Vlade FBiH. Prema informacijama do kojih smo došli, postoji mogućnost da se nova sjednica održi u utorak, 2. aprila.

"Još je rano za odluku. U ovom trenutku tačan datum održavanja sjednice još nije određen. Ako bude zakazana telefonska sjednica, vrlo je moguće da to bude već u utorak. Više informacija bit će pozmnato tokom dana", potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba iz Vlade FBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije