Potraga u BiH: Zaražen koronavirusom pobjegao iz bolnice pa uhvaćen

Radiosarajevo.ba
Potraga u BiH: Zaražen koronavirusom pobjegao iz bolnice pa uhvaćen
Foto: BN TV / Кlinika za infektivne bolesti

Banjalučanin D.D., kod kojeg je potvrđen virus korona, pobjegao je danas iz Кlinike za infektivne bolesti u centru Banjaluka, a policija ga je naknadno locirala i vratila u bolnicu.

Naime, jutros oko 10 sati dispečer Službe hitne medicinske pomoć je nadležnoj policijskoj stanici prijavio da je sa Кlinike, u kojoj je bio na liječenju, pobjegao D.D. kod kojeg je utvrđen koronavirus.

Policijski službenici su locirali prijavljenu osobu na adresi stanovanja u Banjoj Luci, i njega su nazad u Kliniku za infektivne bolesti transportovali radnici Higijensko epidemiološke službe.

"O svemu je obaviješten  dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o krivičnim djelima prenošenje zarazne bolesti i nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije, te da se protiv D.D. dostavi izještaj u redovnoj procedure", saopćili su iz Policijske uprave Banjaluka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije