MUP KS o verbalnom incidentu ispred Katedrale

Radiosarajevo.ba
MUP KS o verbalnom incidentu ispred Katedrale
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Incident u Sarajevu

Neformalna grupa građana Sarajeva danas je, kako smo ranije pisali, održala protestnu šetnju protiv održavanja mise za Bleiburg 16. maja u katedrali Srca Isusova.

Šetnja je započeta ispred Sarajevske katedrale u 11.45 sati.

Međutim, kako je javio reporter portala Radiosarajevo.ba, dogodio se manji verbalni incident od strane muškarca, kojeg je zapisala policija.

Incident u Sarajevu - undefinedFoto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Incident u Sarajevu

"Policija će ispitati ima li elemenata narušavanja javnog reda i mira", rekao je kratko za portal Radiosarajevo.ba iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) Mirza Hadžiabdić. 

Šta se događalo ispred sarajevske Katedrale, pogledajte u nastavku: 

Podsjetimo, Saveza antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata u Bosni i Hercegovini (SABNOR) u povodu održavanja najavljene mise za Bleiburg u sarajevskoj katedrali Srca Isusova, održat će veliki komemorativni skup, kako je navedeno, "žrtvama zločinačkog ustaškog terora u Sarajevu 1941-1945.".

SABNOR poziva građane da masovnim dolaskom 16. maja u 12 sati na Trg BiH, na komemoraciju/mimohod jednom od ustaških stratišta Sarajlija – Marijin Dvor, "izraze svoju građansku VJERU da su ISTINA i MIR dokazani način civilizacijskog i ljudskog postojanja Sarajlija".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije