Sarajevo / Incident na protestnoj šetnji ispred Katedrale

12. 05. 2020. u 12:18:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Neformalna grupa građana Sarajeva danas je, kako smo ranije pisali, održala protestnu šetnju protiv održavanja mise za Bleiburg 16. maja u katedrali Srca Isusova.

Šetnja je započeta ispred Sarajevske katedrale u 11.45 sati.

Međutim, kako javlja reporter portala Radiosarajevo.ba, dogodio je manji verbalni incident od strane muškarca, kojeg je zapisala policija.

Incident u Sarajevu - undefinedFoto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Incident u Sarajevu

Šta se događalo ispred sarajevske Katedrale, pogledajte u nastavku: 

Podsjetimo, Saveza antifašista i boraca Narodnooslobodilačkog rata u Bosni i Hercegovini (SABNOR) u povodu održavanja najavljene mise za Bleiburg u sarajevskoj katedrali Srca Isusova, održat će veliki komemorativni skup, kako je navedeno, "žrtvama zločinačkog ustaškog terora u Sarajevu 1941-1945.".

SABNOR poziva građane da masovnim dolaskom 16. maja u 12 sati na Trg BiH, na komemoraciju/mimohod jednom od ustaških stratišta Sarajlija – Marijin Dvor, "izraze svoju građansku VJERU da su ISTINA i MIR dokazani način civilizacijskog i ljudskog postojanja Sarajlija".


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA