Postavili vreće brašna kao branu ispred restorana: 'Uradili smo to u napadu panike'

6
L. M.
Postavili vreće brašna kao branu ispred restorana: 'Uradili smo to u napadu panike'
FOTO: Facebook / 'Brana' ispred restorana u Tešnju

Veliko nevrijeme večeras, 10. juna, pogodilo je dijelove Bosne i Hercegovine. U Tešnju je nevrijeme uzrokovalo bujice u centru grada, brojni objekti su poplavljeni.

Društvenim mrežama kruži fotografija brane ispred ugostiteljskog objekta napravljene od vreća brašna.

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je restoran "Haustor" ispred kojeg se nalaze vreće brašna. Pokušali smo dobiti vlasnika Adema Tahirovića, ali jedna od uposlenica nam je kazala kako je vani i bori se da zaštiti objekat od vode.

Meteorolozi ponovo najavili promjenu vremena: Za vikend novi snijeg, evo u kojim dijelovima BiH

Meteorolozi ponovo najavili promjenu vremena: Za vikend novi snijeg, evo u kojim dijelovima BiH

"Adem Tahirović nije tu. Spašava objekat od poplava. U napadu panike tako smo reagirali i stavili vreće brašna da spasimo i uposlenike, objekat i goste jer nemamo zaštitu od države, kazala je jedna od uposlenica restorana "Haustor" za portal Radiosarajevo.ba.

Podsjetimo, poplave su zahvatile još nekoliko bh. gradova. U općini Čelić je poplavljeno više od 400 kuća i stambenih objekata. Načelnik Općine Čelić Admir Hrustanović izjavio je za BHRT kako je izvjesno da će biti proglašeno stanje prirodne nepogode.

"Situacija je veoma teška. Došlo je do plavljenja Čelićke rijeke koja prolazi kroz centar, ali i rijeke Gnjice. Veliki broj stambenih objekata je pod vodom, a imamo informacija kako je poplava uništila plastenike", kazao je Admir Hrustanović, načelnik Općine Čelić.

 - undefined

FOTO: Facebook: 'Brana' ispred restorana u Tešnju

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije