Objavljeni snimci iz još jednog bh. grada: Vanredno se oglasila i Civilna zaštita TK

0
Radiosarajevo.ba
Objavljeni snimci iz još jednog bh. grada: Vanredno se oglasila i Civilna zaštita TK
FOTO: Facebook / Poplava u blizini Srebrenika

Nakon što su objavljeni dramatični snimci poplava iz Čelića, na društvenim mrežama su se pojavili novi snimci iz Tuzlanskog kantona.

Radi se o naseljima Jasenica i Kiseljak u Srebreniku, a može se vidjeti kako je nivo rijeke jako se povećao.

Pored toga, jedan od građana objavio je slike i napisao kako je poplava u njegovom mjestu.

Pratite uživo konferenciju Elmedina Konakovića, govorit će o akciji Black Tie 2

Pratite uživo konferenciju Elmedina Konakovića, govorit će o akciji Black Tie 2

"Srebreničko naselje Kiseljak trenutno. Prema informacijama kojima raspolažemo, poplava nema, nadamo se da ih neće biti", poručeno je.

"Na području općine Čelić uslijed jakih kišnih padavina došlo je do porasta i izljevanja svih lokalnih vodotoka i rijeke Šibošnice iz svojih korita. Tom prilikom poplavljeno je prema prvim procjenama oko 100-injak stambenih i drugih objekata na području ove općine. Službenici civilne zaštite, komunalne službe, policija su na terenu a uključena je i mehanizacija.

Na području općine Banovići uslijed jakih kišnih padavina došlo je do izljevanja lokalnih vodotoka (potoka) i plavljenja nekoliko objekata u naseljima Kredit mahala, Jezero, Ekonomija. PVJ Banovići je na terenu radi crpljenja vode iz objekata.

Grad Živinice PVJ Živinice je imala sedam prijava za poplave oko stambenih objekata u naseljima Ciljuge, Suha i Đurđevik.

Poplave u Tuzlanskom kantonu - undefined

Foto: Facebook/ Ernad Enisa Pejmanovic: Poplave u Tuzlanskom kantonu

Na području općine Teočak lokalni potok je poplavio dva stambena objekta. Komunalne službe su na terenu i vrše crpljenje vode iz pomenutih objekata.
Grad Tuzla PVJ Tuzla je otišla na intervenciju crpljenja vode u naselju Dragunja Donja, o kojem je rijeka Tinja poplavila više stambenih objekata.

U naselju Previle rijeka Tinja je poplavila više stambenih objakata, a u naseljima Tinja, Potpeć i Bjelave površinske vode su poplavile nekoliko stambenih objekata. Na terenu je PVJ Srebrenik", saopćeno je iz Civilne uprave Tuzlanskog kantona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije