Objavljeni snimci iz još jednog bh. grada: Vanredno se oglasila i Civilna zaštita TK

0
Radiosarajevo.ba
Objavljeni snimci iz još jednog bh. grada: Vanredno se oglasila i Civilna zaštita TK
FOTO: Facebook / Poplava u blizini Srebrenika

Nakon što su objavljeni dramatični snimci poplava iz Čelića, na društvenim mrežama su se pojavili novi snimci iz Tuzlanskog kantona.

Radi se o naseljima Jasenica i Kiseljak u Srebreniku, a može se vidjeti kako je nivo rijeke jako se povećao.

Pored toga, jedan od građana objavio je slike i napisao kako je poplava u njegovom mjestu.

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

U autobusu u Njemačkoj u kojem su poginule četiri osobe bio i Bosanac

"Srebreničko naselje Kiseljak trenutno. Prema informacijama kojima raspolažemo, poplava nema, nadamo se da ih neće biti", poručeno je.

"Na području općine Čelić uslijed jakih kišnih padavina došlo je do porasta i izljevanja svih lokalnih vodotoka i rijeke Šibošnice iz svojih korita. Tom prilikom poplavljeno je prema prvim procjenama oko 100-injak stambenih i drugih objekata na području ove općine. Službenici civilne zaštite, komunalne službe, policija su na terenu a uključena je i mehanizacija.

Na području općine Banovići uslijed jakih kišnih padavina došlo je do izljevanja lokalnih vodotoka (potoka) i plavljenja nekoliko objekata u naseljima Kredit mahala, Jezero, Ekonomija. PVJ Banovići je na terenu radi crpljenja vode iz objekata.

Grad Živinice PVJ Živinice je imala sedam prijava za poplave oko stambenih objekata u naseljima Ciljuge, Suha i Đurđevik.

Poplave u Tuzlanskom kantonu - undefined

Foto: Facebook/ Ernad Enisa Pejmanovic: Poplave u Tuzlanskom kantonu

Na području općine Teočak lokalni potok je poplavio dva stambena objekta. Komunalne službe su na terenu i vrše crpljenje vode iz pomenutih objekata.
Grad Tuzla PVJ Tuzla je otišla na intervenciju crpljenja vode u naselju Dragunja Donja, o kojem je rijeka Tinja poplavila više stambenih objekata.

U naselju Previle rijeka Tinja je poplavila više stambenih objakata, a u naseljima Tinja, Potpeć i Bjelave površinske vode su poplavile nekoliko stambenih objekata. Na terenu je PVJ Srebrenik", saopćeno je iz Civilne uprave Tuzlanskog kantona.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije