Vlada FBiH / Podržano zaduženje od 35,6 miliona dolara za odgovor na COVID-19

09. 04. 2020. u 14:33:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Vlada FBiH podržala je inicijativu da zaduženjem kod Svjetske banke budu osigurana sredstva za hitnu podršku kao odgovor na COVID-19 u Bosni i Hercegovini, u iznosu do 35,62 miliona američkih dolara.

Od tog iznosa, FBiH će dobiti do 21,41 miliona dolara, a RS do 14,21 miliona dolara.

Osim ovoga, Vlada je na današnjoj sjednici utvrdila da je izgradnja brze ceste Lašva - Nević Polje, u dužini od 24,385 kilometara, od javnog interesa za Federaciju BiH.

Naložena je eksproprijacija nekretnina.

Vlada je utvrdila i interes Federacije BiH za obavljanje usluga željezničkog putničkog i kombinovanog saobraćaja za 2020. godinu Javnog preduzeća Željeznice FBiH.

"Za željeznički putnički saobraćaj interes je iskazan za putne pravce Sarajevo - Bihać - Sarajevo (1 par vozova), Sarajevo - Čapljina - Sarajevo (1 par vozova) i Čapljina - Sarajevo - Čapljina (1 par vozova).

U željezničkom kombinovanom saobraćaju to su dionice Brčko granica - Čapljina granica, Semizovac - Čapljina granica, Sarajevo Teretna - Čapljina granica, Brčko granica - Lukavac, Maglaj - Čapljina granica, Čapljina granica - Lukavac, Čapljina granica - Konjic, Čapljina granica - Visoko i Lukavac - Šamac granica", saopćeno je nakon sjednice.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA