Počeo Kolegij SDA: Hoće li se konačno oglasiti o Čamparinoj ostavci

Radiosarajevo.ba
Počeo Kolegij SDA: Hoće li se konačno oglasiti o Čamparinoj ostavci
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Dolazak na Kolegij SDA

U Sarajevu je upravo počela sjednica Kolegija Strane demokratske akcije, čije je održavanje došlo nakon što je Aljoša Čampara dao ostavku na funkcije u ovoj stranci.

Očekuje se da će upravo ova ostavka biti jedna od tema sjednice Kolegija SDA.

Čamparina ostavka bila je predmet brojnih komentara, svih osim SDA.

Moguće je sa će se govoriti i o Vladi KS, a obzirom na to da je prošle sedmice Bakir Izetbegović, lider SDA, u intervjuu za N1 najavio da je moguće da njegova stranka "izgubi Vladu Kantona Sarajevo zbog nezadovoljnih pojedinaca unutar SDA".

Podsjetimo, Čampara, koji je između ostalog zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, je ostavku na poziciju člana Predsjedništva SDA objavio jučer na svom Facebook profilu.

"Stranka demokratske akcije kakvoj sam se priključio i u kojoj sam godinama djelovao, već neko vrijeme nije ono što je bila, jer je došlo do odstupanja od proklamovanih kongresnih ciljeva, evidentog pada vrijednosnih kriterija u kadrovskoj politici i prešutnog pristajanja na devijantne pojave, procese i ponašanja pojedinih predstavnika u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti", dio je obrazloženja.

Čampara je napisao i da se "vrhunac svega dogodio se krajem februara ove godine kada je u javnost dospio snimak koji je do najsitnijih detalja prikazao porazno stanje u našoj SDA".

"Najveća političko-koruptivna afera, koja je dobila ime po njenom glavnom akteru „Asim“, i koju je kao takvu okarakterisala šokirana javnost, a ne ja, ni nakon šest mjeseci nije dobila svoj konačni epilog zbog čega sam duboko razočaran, ali i dodatno uvjeren u ovakvu odluku. Još je poraznija činjenica da su akteri ove afere, suprotno razumu i pravu, nagrađeni određenim imenovanjima i pozicijama, a oni koji su, kao izraz društvene i stranačke odgovornosti, prijavili aferu u nastojanju da se locira i u skladu sa procedurom odstrani maligni dio stranačkog organizma, predstavljani kao disedenti i protivnici unutarstranačkih interesa", napisao je Čampara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije