Kojović o ostavci Čampare: Zagonentna poruka lidera Naše stranke na Twitteru

Radiosarajevo.ba
Kojović o ostavci Čampare: Zagonentna poruka lidera Naše stranke na Twitteru
Foto: Naša stranka / Predrag Kojović

Ono o čemu se dugo špekuliralo, danas je dobilo potvrdu: Aljoša Čampara podnio je ostavku na članstvo u Predsjedništvu Stranke demokratske akcije. Još prošle sedmice je Bakir Izetbegović, lider SDA, u intervjuu za N1 najavio da je moguće da njegova stranka "izgubi Vladu Kantona Sarajevo zbog nezadovoljnih pojedinaca unutar SDA".

Nešto ranije je i Elmedin Konaković, prvi čovjek stranke Narod i Pravda objavio da Četvorka (NiP, Naša stranka, SDP i NBL) ima većinu za smjenu Vlade Kantona Sarajevo, čak i bez ranijih koalicionih partnera DF-a i SBB-a.

Nagađa se da bi stopama Aljoše Čampare mogli poći još neki pojedinci iz kluba zastupnika SDA u sarajevskoj Kantonalnoj skupštini. To bi se moglo zaključiti i iz twitter objave Predraga Kojovića, lidera Naše stranke.

"1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18,...", brojao je Kojović na Twitteru, očito računajući novu skupštinsku većinu u kojoj je i Naša stranka.

Ostaje samo da se nagađa da li tri tačke na kraju znače da će Četvorka dobiti još kojeg zastupnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije