Izetbegović priznao: Moguće je da izgubimo Vladu Kantona Sarajevo!

Radiosarajevo.ba
Izetbegović priznao: Moguće je da izgubimo Vladu Kantona Sarajevo!

Lider SDA i dopredsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH Bakir Izetbegović gostovao je u emisiji Pressing na televiziji N1 i komentirao aktuelnu političku situaciju u BiH. Izetbegović je potvrdio najave opozicije koja tvrdi da je sve spremno za novu promjenu vlasti u Kantonu Sarajevo.

"Moguće je da izgubimo Vladu KS jer je tu dosta tijesno, jedan glas gore dolje. Moguće je da će se to desiti glasom nekih članova SDA koji nisu zadovoljni pozicijom u stranci", objasnio je Izetbegović, očito aludirajući na Aljošu Čamparu, zastupnika SDA u kantonalnoj skupštini.

Vrlo je zanimljiv i Izetbegovićev odgovor na pitanje u vezi sa diplomom direktora Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Osmana Mehmedagića Osmice.

"Ako nema diplomu, ne može biti imenovan. Neka ga slobodno smijene ako nema diplomu. O tome ne odlučuje Bakir Izetbegović. Ja insistiram sada da ga smijene ako nema diplomu. Na toj poziciji u ovakvim okolnostima treba biti sposoban i lucidan patriota, vrlo inteligentan, koji je spreman za ovu zemlju žrtvovati vrijeme i život ako treba. Ja vjerujem ovom čovjeku, da će braniti BiH i da je može braniti", kazao je Izetbegović.

Odbio je kritike politike SDA, odnosno komentara analitičara koji kažu da SDA "lažno brani državu".

"Pozivao sam ja te ljude i razgovarao s njima i neću iznijeti detalje tih odnosa naših. Budalaština. SDA je snaga unutar ove koalicije koju sad imamo koja kako-tako drži stabilnost ove države i pomjera stvari kako-tako jer nikad odnosi nisu bili ovakvi i ovakav pritisak na BiH. Kažu nema izbora, budžeta, ANP-a. Sve to bude opet, zahvaljujući našem radu i naporu", poručio je Izetbegović.

O radu svoje supruge Sebije, direktorice Kliničkog centra u Sarajevu, nema dilema.

"Sebija je bila jako dobar direktor Opće bolnice, a onda je dosla na KCUS i zatekla javašluk, ispražnjene apoteke, dug, pune tunele robe koja nije trebala a nabavljena je, drzak odnos prema pacijenitima, ljekari primadone... Onda je ona zavela red, dovedeni su novi mladi ljekari, pacijenti puno brže dobijaju uslugu", kazao je o svojoj supruzi Bakir Izetbegović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije