Nikšić o Čamparinoj ostavci: Sada imamo dovoljno za smjenu Vlade KS

Radiosarajevo.ba
Nikšić o Čamparinoj ostavci: Sada imamo dovoljno za smjenu Vlade KS
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / SDP BiH / Arhiva

Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH, komentirajući neopozivu ostavku Aljoše Čampare u Predsjedništvu SDA, istakao je da sada u Skupštini KS imaju dovoljan broj ruku za smjenu trenutne kantonalne vlade i to bez zastupnika SBB-a.

Kako je kazao Nikšić, nije sklon komentarisanju stanja u drugim političkim strankama, te dodao da kao četvorka ozbiljno rade na programu od 300 mjera koje je šestorka usvojila.

Kao četvorka smo rekli da imamo 18 zastupnika za obranje vlade. Ne pada nam na pamet da ulazimo grlom u jagode, već želimo napraviti program. Već nekoliko dana radimo na tome, ali će program biti reduciran, usklađen pandemiji koronavirusa. Drago mi je da postoj ljude koji se žele izdići iznad uskih stranačkih interesa”, dodao je Nikšić

Naglasio je da će predati potpise za smjenu.

"Praktično imamo situaciju da ne postoji većina koja podržava ovu Vladu KS. Neće biti silovanja procedura. Imamo 18 zastupnika i u tih 18 nisu zastupnici SBB-a”, zaključio je Nikšić.

Podsjetimo, Čampara, koji je između ostalog zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo, je ostavku na poziciju člana Predsjedništva SDA objavio jučer na svom Facebook profilu.

"Stranka demokratske akcije kakvoj sam se priključio i u kojoj sam godinama djelovao, već neko vrijeme nije ono što je bila, jer je došlo do odstupanja od proklamovanih kongresnih ciljeva, evidentog pada vrijednosnih kriterija u kadrovskoj politici i prešutnog pristajanja na devijantne pojave, procese i ponašanja pojedinih predstavnika u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti", dio je obrazloženja.

Čampara je kao vrhunac naveo aferu "Asim".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije