Stojanović o Čampari: Hvala mu što je bio jedini iz SDA koji me je branio

Radiosarajevo.ba
Stojanović o Čampari: Hvala mu što je bio jedini iz SDA koji me je branio
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Igor Stojanović

Ostavka Aljoše Čampare u Predsjedništvu SDA je tema dana na političkoj sceni BiH. Reagirao je i Igor Stojanović, predsjednik Kluba SDP-a u sarajevskoj Kantonalnoj skupštini, koji je objavio poruku na Facebooku.

"Aljoša Čampara (SDA) je prije 7 mjeseci jedini reagovao na napad šefa kabineta Bakira Izetbegovića prema meni i ogradio se. Na čemu sam mu zahvalan. Kada me je šef kabineta uporedio sa Dodikom, Čampara je tvrdio da zna da je to stav SDA, da bi napustio tu stranku odmah. I tad sam mu pokušao objasniti da je, na žalost, to i stav i politika većine ljudi u SDA. Danas je Aljoša Čampara napustio Predsjedništvo SDA zbog nepotizma, korupcije i loše politike. Još uvijek nije napustio SDA", napisao je Stojanović.

Dodaje da šta god da se desi u budućnosti vezano za Vladu KS, jasno je da za 25 godina promašene politike u kojoj je SDA bila nezaobilazan akter, moramo ponuditi bolja i kvalitetnija rješenja.

"Trebamo bolja rješenja nego što je bila i Vlada Šestorke. I politike koje će obezbijediti da je bitnije kako šta radiš, nego kako se zoveš, koje si nacije, pa čak i koja si stranka. Kako se zoveš, koje si nacije i vjere su politike koje žele da razgrade BiH. Nova generacija i nove političke snage moraju ponuditi put dogovora, razvoja i rezultata rada. To je jedini put za napredak", napisao je Igor Stojanović, Čamparin kolega iz skupštinske klupe.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije