Muk u vrhu SDA / Fikret Prevljak o ostavci Aljoše Čampare

13. 09. 2020. u 13:19:00 F. V.

Shares: 208

Aljoša Čampara podnio je danas ostavku na članstvo u Predsjedništvu Stranke demokratske akcije.

U vrhu Stranke demokratske zajednice zasad muk.

I pored brojnih pokušaja, danas vodećoj bošnjačkoj partiji niko nije odgovarao na naše upite i molbe za izjavu.

Pretpostavlja se da će, barem zasad, tako i ostati.

Podsjetimo, Čampara je u svojoj objavi na Facebooku napisao da se "vrhunac svega dogodio se krajem februara ove godine kada je u javnost dospio snimak koji je do najsitnijih detalja prikazao porazno stanje u našoj SDA".

"Najveća političko-koruptivna afera, koja je dobila ime po njenom glavnom akteru „Asim“, i koju je kao takvu okarakterisala šokirana javnost, a ne ja, ni nakon šest mjeseci nije dobila svoj konačni epilog zbog čega sam duboko razočaran, ali i dodatno uvjeren u ovakvu odluku. Još je poraznija činjenica da su akteri ove afere, suprotno razumu i pravu, nagrađeni određenim imenovanjima i pozicijama, a oni koji su, kao izraz društvene i stranačke odgovornosti, prijavili aferu u nastojanju da se locira i u skladu sa procedurom odstrani maligni dio stranačkog organizma, predstavljani kao disedenti i protivnici unutarstranačkih interesa", napisao je Čampara.

Ovim stavom je Čampara indirektno prozvao i aktuelnog predsjednika Kantonalnog odbora SDA, generala Fikreta Prevljaka, koji je na navedenu funkciju izabran na sjednici 26. februara, što je zaista rezultiralo frakcijskim sukobima i aferom "Asim".

Tim povodom kontaktirali smo Prevljaka koji nije želio davati

"Sada sam od predsjednika Bakira Izetbegovića čuo za Čamparinu ostavku. Nemam komentara, ne bih o tome. Sutra će zasjedati Izvršni odbor, nakon čega ćemo moći šire govoriti i o tome", kratko nam je kazao Prevljak.

NEMA KOMENTARA