Otkazan sastanak s porodicom Memić, glavna tužiteljica Tadić izvan BiH

Radiosarajevo.ba
Otkazan sastanak s porodicom Memić, glavna tužiteljica Tadić izvan BiH
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Muriz Memić

Sastanak koji je trebao danas biti održan u Tužilaštvu BiH sa članovima porodice ubijenog mladića Dženana Memića otkazan je jer glavna tužiteljica Gordana Tadić nije u BiH.

Podsjećamo, sastanak je prvobitno zakazan za 12 sati, a zatim pomjeren za termin u 15 sati.

Danas je ocu ubijenog mladića Murizu Memiću rečeno da tužiteljica Tadić ne može stići na sastanka u zakazanom terminu. Sastanak bi trebao biti održan u srijedu, s tim da može doći ponovo do promjene termina.

Memić je u izjavi za Novinsku agenciju Patria potvrdio da je sastanak otkazan, ali nije želio davati komentar. Kratko je poručio da će čekati taj sastanak.

Tužilaštvo BiH prošle je godine formiralo predmet o ubistvu Dženana Memića, a do sada je saslušano više osoba među kojima su otac i sestra ubijenog mladića, nekoliko policajaca MUP KS, te drugi svjedoci.

Memić i njegov advokat Ifet Feraget 5. oktobra 2018. godine podnijeli su krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH protiv više od 40 osoba na čelu sa tadašnjom glavnom tužiteljicom Tužilaštva KS Dalidom Burzić za podizanje lažne optužnice za saobraćajnu nesreću. Burzić je u februaru ove godine imenovana za sudiju Suda BiH iako je u isto vrijeme protiv nje vođen disciplinski postupak zbog neprimjerenog kontakta sa ocem žrtve i davanja izjava u medijima o slučaju Memić dok je sudski postupak u toku.

Na Kantonalnom sudu u Sarajevu u toku je ponovljeno suđenje Ljubi i Bekriji Seferoviću za saobraćajnu nesreću u slučaju smrti Dženana Memića, a naredne sedmice trebalo bi biti održano ročište.

Izvršeno je novo saobraćajno vještačenje, a tim vještaka izlazio je na lice mjesta u Veliku aleju gdje je u noći 8. februara 2016. godine Memić pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima zadobio povrede od kojih je preminuo 15. februara 2016. godine. S njim u društvu tada je bila Alisa Mutap.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije