Memić i Dragičević idu kod Komšića: Bosanci se nadaju da će Bosanac da im pomogne

F. Z.
Memić i Dragičević idu kod Komšića: Bosanci se nadaju da će Bosanac da im pomogne
Foto: Radiosarajevo.ba / Muriz Memić i Davor Dragičević

Davor Dragičević i Muriz Memić, očevi ubijenih mladića Davida i Dženana, jutros su došli u zgradu Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Plan je bio podnijeti molbu za sastanak sa Željkom Komšićem, članom Predsjedništva naše države, što su i učinili oko devet sati.

"Došli smo da predamo zahtjev za sastanak s članom Predsjedništva, namjerno govorimo članom, jer samo jednog smatramo legitimnim. Davor i ja nismo nacionalisti, mi smo Bosanci i očekujemo od Bosanca Željka Komšića da nam pomogne", izjavio je Muriz Memić za portal Radiosarajevo.ba nakon podnošenja zahtjeva.

Dragičević i Memić naglasili su kako vjeruju da im Željko Komšić može pomoći, a ovaj član Predsjedništva je odgovorio ekspresno na njihov zahtjev te će već u 11 sati doći do sastanka Komšića s Memićem i Dragičevićem.

Podsjećamo, David Dragičević iz Banje Luke je nestao u noći sa 17. na 18. marta 2018. godine, nakon što se udaljio od obiteljske kuće. Pronađen je 24. marta u rijeci Crkveni od kada je njegova smrt pokrenula brojne rasprave i proteste. Članovi njegoveobitelji i prijatelji tvrde da je ubijen, a nadležne institucije navode da u njegovoj smrti nema kaznenog djela. Njegov otac Davor Dragičević podnio je kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja te je rekao da posjeduje dokaze da se određene stvari montiraju u vezi sa smrću njegovog sina.

S druge strane, Dženan Memić je stradao 8. februara 2016, dok je s djevojkom Alisom Mutap šetao Velikom alejom na sarajevskoj Ilidži. Memić je sedam dana kasnije preminuo 15. februara na KCUS-u. Ljubo i Bekrija Seferović, otac i sin, sami su se prijavili policiji i rekli da su skrivili saobraćajnu nesreću te da je tako Dženan stradao. Poslije su na sudu rekli kako nisu krivi, a porodica Dženana Memića tvrdi da je mladić ubijen te da nije stradao zbog saobraćajne nesreće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije