U Hitnoj pomoći spremni za najluđu noć: Planiran veći broj timova

J. Ć.
U Hitnoj pomoći spremni za najluđu noć: Planiran veći broj timova
Radiosarajevo.ba / Hitna pomoć KS
Sarajevo će 2017. godinu dočekati uz Dinu Merlina i bit će to, prema mišljenju mnogih, najspektakularniji i najorganiziraniji doček Nove godine, koji će nesumnjivo u glavni grad privući brojne goste i donijeti višestruke koristi.

I ove će godine za vrijeme dočeka građane osiguravati pojačan kapacitet dežurstva Hitne pomoći u Sarajevu.

Ove informacije za portal Radiosarajevo.ba potvrdila je Sena Softić-Taljanović, direktorica JU Zavod za hitnu medicinsku pomoć KS-a.

"Hitna, kao i uvijek do sada, radit će s pojačanim kapacitetima, s obzirom na to da je praznik i da se slavi. Očekujemo kao i svake godine da ćemo imati povećan broj pacijenata koji će pretjerati u raspoloženju, neko u piću a neko će koristiti i pirotehnička sredstva. Dakle, mi planiramo veći broj timova koje ćemo angažirati u slučaju da se ukaže potreba za našim intervencijama. To je ono što se tiče Hitne pomoći. Mi ćemo biti spremni da odgovorimo zadatku iza kojeg stojimo", kaže Softić-Taljanović.

Kad je riječ o zagađenju zraka, što je jedna od aktualnih tema o kojima se u ovim decembarskim danima govori, direktorica Hitne pomoći nam je kazala kako nije kompetentna odgovarati na ova pitanja.

U svakom slučaju, stručnjaci su mnogo govorili o tome da ovakva kvaliteta zraka može proizvesti ozbiljne posljedice za cjelokupno stanovništvo i tokom boravka vani treba izbjegavati bilo kakve napore. Najugroženije kategorije stanovništva: trudnice, stare osobe i djeca, osobe s respiratornim i srčanim problemima, trebale bi, svakako, ostati u zatvorenom. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije