Hoće li biti manje zagađenja: Od sutra padavine i vjetar

E.B.
Hoće li biti manje zagađenja: Od sutra padavine i vjetar
Susnježica i snijeg koje najavljuju meteorolozi mogli bi predstavljati spas za zagađene dijelove naše zemlje.

Kako je za Radiosarajevo.ba izjavila dežurna meteorologinja Ismira Ahmović, već sutra bi trebao pasti snijeg u višim predjelima, dok će u Sarajevu i ostalim dijelovima Bosne zasniježiti već od srijede. Stabilizacija i razvedravanje očekuju se od četvrtka kada će se temperature znatno sniziti.

Sutra će u Bosni biti pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva s kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. U nizinama centralne i istočne Bosne očekuje se snijeg ili susnježica. Poslijepodne djelimično razvedravanje. U Hercegovini, prijepodne pretežno oblačno, povremeno je moguća slaba kiša, a poslijepodne postepeno razvedravanje. Vjetar u Bosni, slab do umjeren, poslijepodne ili u večernjim satima, umjeren do pojačan, sjeverni i sjeverozapadni. U Hercegovini pojačana bura. Jutarnje temperature od -1 do 4, na jugu od 3 do 8, a dnevne od 2 do 7, na jugu od 9 do 13 °C.

U naredna tri dana (26. do 29. decembra 2016.) jutarnje temperature u Bosni prognoziraju se od -3 do 2 stepena, a u Hercegovini 2 do 5°C. Dnevne temperature u istom periodu u Bosni će se kretati od -1 do 4 u Hercegovini 8 do 12 stepeni. Od 29. decembra 2016. do 7. januara 2017. godine prognozira se dosta hladno vrijeme.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije