Općina Stari Grad prodaje zemljište: Gradi se 10 zgrada, ovo je cijena

8
Radiosarajevo.ba
Općina Stari Grad prodaje zemljište: Gradi se 10 zgrada, ovo je cijena
Foto: Općina Stari Grad / Ovo je zemljište na prodaju

Općina Stari Grad raspisala je javni konkurs za zainteresovane investitore u kojem nudi mogućnost izgradnje deset stambenih objekata kolektivnog tipa stanovanja u prirodnom i mirnom okruženju naselja Mošćanica.

U pitanju je građevinsko zemljište na području Gazijinog hana, u ulici Sarajevskih gazija.

Na lokaciji je moguća izgradnja stambenih objekata kolektivnog tipa, spratnosti: suteren, visoko prizemlje i sprat.

Inače, Mošćanica je najveća mjesna zajednica u Starom Gradu i zauzima 1/3 ukupne površine ove općine.

Budući investitor bit će obavezan da arhitekturu novih objekata uklopi sa ambijentom i poštuje odredbe Odluke o provođenju Regulacionog plana.

"Olakšavajuća okolnost za investitore je ta što na lokaciji postoji infrastrukturna mreža, a osim stambenih objekata, postoji mogućnost i za izgradnju parking-prostora za buduće stanare. Važno je naglasiti da se Općina Stari Grad prilikom odluke za prodaju ovog zemljišta i određivanja cijene vodila trenutnom ekonomskom situacijom izazvanom pandemijom korona virusa, te je urađen i prateći elaborat", poručili su.

Početna prodajna cijena za zemljište, za V stambenu zonu iznosi 225.000 KM.

Zainteresovani investitori trebaju poslati svoje ponude Općini, a javno otvaranje prijava izvršit će se 11. juna 2021. Zemljište biti prodato onome ko ponudi najvišu cijenu. Svi detalji ponude mogu se pročitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije