Općina Prozor-Rama odbila građane poslati u mostarski karantin

Radiosarajevo.ba
Općina Prozor-Rama odbila građane poslati u mostarski karantin
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Štab civilne zaštite Prozor-Rama donio je odlkuku o nemogućnosti postupanja po zapovijedi Štaba civilne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona na telefonskoj sjednici koju je održao 20. aprila 2020. godine. U ovoj odluci Štab civilne zaštite Prozor-Rama je ukazao na pravno-proceduralne propuste Kantonalnog štaba u Zapovijedi broj: 17-06-40-16-56/20 od 20.04.2020. godine.

Također je navedeno da nisu precizirani uvjeti i načini prijevoza osoba iz općine Prozor-Rama do karantene u Mostaru. Nije navedena ni točna adresa gdje trebaju stići osobe i tko će ih primiti. Općinski štab je u svom odgovoru upozorio na nezakonitost u navedenom postupku zapovijedanja općinskom Štabu CZ. Navedeno je da općinski Štab nema materijalno tehničke uvjete za provođenje zapovijedi, piše Bljesak.

Transport osoba za karantin nije u nadležnosti Štaba civilne zaštite općine Prozor-Rama. O ovoj navedenoj problematici Štaba civilne zaštite općine Prozor-Rama izvijestit će Federalni štab civilne zaštite i nadležno tužiteljstvo.

"Po cijenu osobnog privođenja nisam spreman kupiti sugrađane i slati ih u neku mostarsku karantenu gdje bi se još mogli i zaraziti", odlučan je u izjavi za Ramski vjesnik predsjednik Štaba civilne zaštite općine Prozor-Rama dr. Jozo Ivančević.

Podsjećeno, Kantonalni štab civilne zaštite na Šesnaestoj vanrednoj telefonskoj sjednici donio je zapovijed kako se osobe iz općine Prozor-Rama kojima je uvedena obvezna karantena premjeste do mjesta određenog u rješenju za karantenu, odnosno u objekt u Ortiješu-Mukoša.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije