Oglasili se iz RAK-a: Zašto je obustavljen rad MY TV servisa

1
Radiosarajevo.ba
Oglasili se iz RAK-a: Zašto je obustavljen rad MY TV servisa
Foto: EPA-EFE / Brazil - Švicarska u Kataru 2022

Privremenom mjerom Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) BiH izdatom 7. decembra 2022. godine, MY TV servis će privremeno obustaviti rad, počevši od 8. decembra 2022. godine, saopćeno je jučer iz BH Telecoma.

Iz ove kompanije su dodali da su svoja prava na emitovanje uživo dvije utakmice četvrtfinala prenio na BHRT, a danas su se o cijeloj situaciji oglasili i iz RAK-a.

Kako navode:

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

Crkva u BiH bori se s iseljavanjem: Katolička zajednica upola manja

RAK obustavio rad MY TV: BH Telecom prenio prava emitiranja utakmica SP-a na BHRT

RAK obustavio rad MY TV: BH Telecom prenio prava emitiranja utakmica SP-a na BHRT

"Slijedom nadležnosti Regulatorne agencije za komunikacije (Agencija) definisane Zakonom o komunikacijama, članom 46. stav (2), kojim je Agencija ovlaštena da preduzima sve potrebne korake u cilju obustave emitovanja bez dozvole, te članom 25. Pravilnika o postupku rješavanja povreda uslova dozvola i propisa, kojim je propisano da Agencija može u određenim slučajevima kada se to ocijeni potrebnim, odrediti privremene mjere.

Agencija je dana 6. decembra 2022. godine donijela Zaključak kojim je utvrdila da BH Telecom d.d. Sarajevo, bez dozvole Agencije emituje utakmice Svjetskog prvenstva u fudbalu - Katar 2022, kao i druge programske sadržaje putem servisa MY TV, te naložila BH Telecomu privremenu mjeru obustave emitovanja utakmica Svjetskog prvenstva u fudbalu - Katar 2022, kao i drugih  programskih sadržaja putem servisa MY TV u roku od 24 sata.

BH Telecom je u naloženom roku, 8. decembra 2022. godine postupio po nalogu Agencije i obustavio emitovanje utakmica Svjetskog prvenstva u fudbalu - Katar 2022 kao i drugih programskih sadržaja putem servisa MY TV."

Dalje objašnjavaju:

"Kako bi stekao pravo na emitovanje audiovizuelnih medijskih sadržaja putem servisa MY TV, BH Telecom Agenciji treba da podnese zahtjev za dobijanje dozvole za televizijsko emitovanje koje se vrši putem drugih elektronskih komunikacijskih mreža. Agencija će nastaviti postupanje u skladu sa zakonskim nadležnostima i procedurom predviđenom pravilima i propisima."

Današnje utakmice četvrtfinala, podsjetimo, uživo će prenositi BHRT.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije