RAK obustavio rad MY TV: BH Telecom prenio prava emitiranja utakmica SP-a na BHRT

0
Radiosarajevo.ba
RAK obustavio rad MY TV: BH Telecom prenio prava emitiranja utakmica SP-a na BHRT
FOTO: AA / Detalji sa utakmice Portugal - Gana

Privremenom mjerom Regulatorne agencije za komunikacije BiH izdatom 7. decembra 2022. godine, MY TV servis će privremeno obustaviti rad, počevši od 8. decembra 2022. godine.

"BH Telecom će poduzeti sve potrebne aktivnosti da novonastalo pitanje u što kraćem roku riješi, na zadovoljstvo korisnika Moja TV usluga i  građana Bosne i Hercegovine, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena", navodi se u saopćenju ove kompanije, te dodaje:

"S obzirom na veliku zainteresovanost građana za praćenje utakmica Svjetskog prvenstva u fudbalu, BH Telecom je svoja prava na emitovanje uživo dvije utakmice četvrtfinala prenio na BHRT i time još jednom pokazao svoju društvenu odgovornost prema svim građanima  Bosne i Hercegovine. Ostali sadržaji koji su korisnici Moja TV platforme mogli pratiti putem MY TV servisa će biti dostupni putem Moja TV Videoteke."

Sarajlije konačno dočekale: Kosi lift na Ciglanama ponovo u funkciji

Sarajlije konačno dočekale: Kosi lift na Ciglanama ponovo u funkciji

Iz BHRT-a pojasnili zašto se se pojedini susreti SP-a emituju sa 15 minuta zakašnjenja

Iz BHRT-a pojasnili zašto se se pojedini susreti SP-a emituju sa 15 minuta zakašnjenja

Podsjeća se kako su BH Telecom i Radiotelevizija Bosne i Hercegovine su u maju 2022. godine potpisali Memorandum o međusobnoj saradnji na obezbjeđivanju medijskih prava najvažnijih međunarodnih sportskih natjecanja i dostupnosti istih svim građanima Bosne i Hercegovine.

"Potpisivanje ovog dokumenta je rezultat prethodno iskazane obostrane spremnosti BH Telecoma i BHRT-a na saradnju, kako bi obezbijedili medijska prava na emitovanje sportskih natjecanja i to na način da najznačajnija međunarodna nogometna natjecanja budu dostupna svim građanima Bosne i Hercegovine bez posebne naknade, kako je to i propisano Zakonom o Javnom radio-televizijskom servisu Bosne i Hercegovine.

U okviru navedene saradnje, BH Telecom je stekao prava na emitovanje uživo 18 utakmica Svjetskog prvenstva u fudbalu, dok se preostale utakmice emituju na kanalima BHRT-a. Prenos navedenih utakmica regulisan je ugovorom o sublicenciranju između BHRT-a i BH Telecoma, koji je zaključen u skladu sa svim pravilima organizacija FIFA i EBU, te na osnovu njihovog odobrenja.

Na MY TV servisu su se pored utakmica Svjetskog prvenstva u fudbalu prenosile i utakmice nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine u okviru UEFA takmičenja, utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine, te drugi ekskluzivni sadržaji u produkciji BH Telecoma, sve sa ciljem donošenja novih kvalitetnih i ekskluzivnih sadržaja korisnicima Moja TV usluge BH Telecoma.

Javnosti je poznato i da BH Telecom putem platforme BH ContentLab ulaže značaja sredstva u razvoj novih kvalitetnih audio-vizuelnih sadržaja produciranih u Bosni i Hercegovini i time snažno podržava razvoj bh. filmske industrije. Tako su korisnici Moja TV imali priliku gledati prvu bh. kriminalističku seriju Kotlina, a uskoro i nekoliko najavljenih novoproduciranih TV serija", ističe se u saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije