Utakmice FIFA Svjetskog prvenstva na BHRT-u, 18 mečeva ekskluzivno i na servisu BH Telecoma

0
AA
Utakmice FIFA Svjetskog prvenstva na BHRT-u, 18 mečeva ekskluzivno i na servisu BH Telecoma
FOTO: AA / Belmin Karamehmedović i Sedin Kahriman

U zgradi RTV doma u Sarajevu u četvrtak je svečano promovisano proširenje saradnje kroz sublicenciranje medijskih prava za FIFA Svjetsko prvenstvo u fudbalu - Katar 2022, između Radiotelevizije Bosne i Hercegovine (BHRT), nositelja ekskluzivnih prava za teritorij BiH i BH Telecoma.

Sredinom maja ove godine između BH Telecoma i BHRT-a svečano je potpisan Memorandum o međusobnoj saradnji kojim je omogućeno da se utakmice fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine prate na kanalu BHT1, te na BH Telecomovom MY TV servisu, kao i putem Moja webTV aplikacije.

Kako je poručeno na današnjoj konferenciji za novinare, novim korakom saradnje biće omogućeno svim građanima Bosne i Hercegovine da prate sve utakmice FIFA Svjetskog prvenstva besplatno na programima BHRT-a i na servisima MY TV i Moja web TV BH Telecoma.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Superkompjuter predvidio ko osvaja Mundijal: Kakve je šanse dao Hrvatskoj i Srbiji?

Superkompjuter predvidio ko osvaja Mundijal: Kakve je šanse dao Hrvatskoj i Srbiji?

Direktor BHRT Belmin Karamehmedović rekao je kako javni servis BHRT i BH Telecom nastavljaju uspješnu i izuzetno dobro saradnju.

"Radimo na zatvaranju tog paketa utakmica kada su nogometne reprezentacije u pitanju i nema nikakve sumnje da će svi oni koji vole nogomet uživati u još jednom velikom i sigurno najvećem sportskom događaju, uz Olimpijske igre“, naveo je Karamehmedović.

Mundijal generalno privlači najveću pažnju ljubitelja sporta u cijelom svijetu, dodao je direktor BHRT-a, ističući da će građani imati mogućnost pratiti Svjetsko prvenstvo u Kataru, na kojem nažalost neće biti reprezentacije BiH.

Generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman podsjetio je kako ova kompanija kontinuirano radi na unapređenju ponude i sadržaja, posebno kada je riječ o sportskim sadržajima.

"Ono što je tu novo kada je u pitanju BH Telecom jeste da se po prvi put pojavljujemo kao emiter utakmica u okviru našeg MyTV i MojaWebTV servisa. BH Telecom će prvi put ekskluzivno emitovati 18 utakmica u okviru Svjetskog prvenstva u Kataru, dok će ostale utakmice biti emitovane na neekskluzivnom nivou“, pojasnio je Kahriman.

Vučić prognozirao SP: Pobijedit ćemo Hrvate i eto nas u polufinalu!

Vučić prognozirao SP: Pobijedit ćemo Hrvate i eto nas u polufinalu!

Dodao je također kako će kompanija BH Telecom omogućiti svojim korisnicima da utakmice mogu naknadno pogledati sve do kraja januara naredne godine.

"Kroz našu saradnju koju imamo sa BHRT-om pripremamo i brojna iznenađenja za sve ljubitelje nogometa, mislim prvenstveno na specijalne emisije, sportske emisije, kao i jednu veliku nagradnu igru koja bi uskoro trebala početi. Vjerujem da se prepoznajemo kao dugogodišnji snažan i stabilan partner BHRT-a“, dodao je Kahriman.

Ljubitelje fudbala očekuje mjesec vrhunskog sporta, osam stadiona izgrađenih samo za ovo Svjetsko prvenstvo, sve u jednom gradu i u krugu od 50 kilometara - Doha, glavni grad Katara, je domaćin FIFA Svjetskog prvenstva u nogometu Katar 2022. BH Telecom i BHRT već osigurali medijska prava na emitiranje svih utakmica fudbalske reprezentacije BiH u periodu od 2022. do 2028. godine.

Svjetsko prvenstvo u Kataru počinje 21. novembra, a završava 18. decembra 2022. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije