Oduzet sitno rezani duhan, tekstil, obuća - vrijednost 61 hiljada KM!

Radiosarajevo.ba
Oduzet sitno rezani duhan, tekstil, obuća - vrijednost 61 hiljada KM!
/ UINO
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje na području Kladnja oduzeli su sitno rezani duhan u vrijednosti od 21.000 KM, a na području Brčko, Gradačca i Bijeljine razni tekstil i obuću u vrijednosti od 40.000 KM.

Na području Kladnja obavljen je pretres putničkog motornog vozila marke OPEL Astra vlasništvo N.I I tom prilikom je pronađen sitno rezani duhan bez akciznih markica čija vrijednost na tržištu iznosi oko 21.000,00 KM.

Aktivnosti na terenu proveli su službenici UIO – Grupe za sprečavanje krijumčarenja u Regionalnom centru Tuzla u saradnji s policijskim službenicima MUP-a TK-a, PS Kladanj. Protiv osumnjičene osobe bit će podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocu Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “nedozvoljen promet akciznih proizvoda”, iz člana 210 a Krivičnog zakona BiH

Na osnovu operativnih saznanja službenici UIO-a, Odsjeka za provođenje propisa, RC Tuzla, Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja, izvršili su provjere porijekla robe na području RC Tuzla.

Provjere su vršene u Brčkom, Gradačcu i Bijeljini i tom prilikom privremeno je oduzeta robu stranog porijekla – obuća i tekstil u vrijednosti od oko 40.000,00 KM. Za pomenutu robu vlasnici nisu imali dokaze o porijeklu, te da je za istu proveden carinski postupak i plaćene uvozne dažbine prilikom uvoza u BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije