Odgovor Mijatoviću: "O prošlosti ne govori meni čiji je otac život dao za ovu zemlju!"

11
Radiosarajevo.ba
Odgovor Mijatoviću: "O prošlosti ne govori meni čiji je otac život dao za ovu zemlju!"
FOTO: Facebook / Vojin Mijatović

Ministar razvoja, poduzetništva i obrta FBiH Vojin Mijatović je u objavi na društvenim mrežama u nedjelju, 24. marta poručio pojedinim građanima, da su oni sa svojim glavama još u ratu.

"Ja vam moram reći brutalno su vas za*ebali vaši lideri i komandanti, ništa niste dobili, izdali su vas i prodali na sve tri strane, a vi i dalje ako želite samo naprijed do potpunog istrijebljenja", naveo je, između ostalog, Mijatović. 

Njegovu izjavu komentarisao je zastupnik iz Narodnog evropskog saveza u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Sandi Salkić.

"Da svi budemo jedno": Nacionalni molitveni doručak u Parlamentu BiH, jedan od domaćina Magazinović

"Da svi budemo jedno": Nacionalni molitveni doručak u Parlamentu BiH, jedan od domaćina Magazinović

Reakciju Salkića prenosimo u cijelosti:

"Vojin Mijatović, dopremijer Federacije s mjestom prebivališta u RS, opet nam dijeli lekcije iz prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Lekcije koje je naučio dok je iz dijaspore posmatrao kako srpsko-četnički agresor čini zločine i genocid nad Bošnjacima.

Mijatović: "Ja vam moram reći, brutalno su vas za*ebali vaši lideri i komandanti"

Mijatović: "Ja vam moram reći, brutalno su vas za*ebali vaši lideri i komandanti"

Mijatoviću, nisu nas Bošnjake prevarili i prodali naši lideri i komandanti, borci od kojih su se mnogi vratili iz dijaspore i dali svoje živote za našu domovinu Bosnu i Hercegovinu, poput mog oca. Oni su nas predvodili u odbrani BiH, u borbi protiv agresora koji je imao samo jedan cilj, da nas istrijebi.

Očito nisi ni ti prevario ni izdao nekadašnjeg lidera/nadređenog, Milorada Dodika, danas koalicionog partnera, jer samo on ima koristi od te tvoje opasne priče o izjednačavanju zločinaca i žrtava, relativiziranju zločina, prekrajanju historije i izjednačavanju krivice.

Znamo da ti je danas, kao i onomad u dijaspori, mnogo ugodnije dok upravljaš sa šest milijardi maraka budžeta Federacije, koji su zaradili većinom Bošnjaci nego u entitetu RS gdje si prijavljen boriti se za jednaka prava svih građana, posebno Bošnjaka, boriti se protiv maltretiranja bošnjačkih povratnika, Dodikovog divljanja i otvorenih nasrtaja na državu BiH.

Zato, ako ne želiš da nosiš epitet bjelosvjetske ublehe prestani Bošnjacima držati lekcije, a očito sve kako bi skrenuli pažnju s činjenice da Bošnjake zadužujete za stotine milione KM iako ste naslijedili šest milijardi budžeta, da uništavati javne profitabilne kompanije poput 'Elektroprivrede BiH', koja je po prvi put u minusu, da ponižavate penzionere…

Ako ne želiš da te narod i dalje ne doživljava kao još jednu ublehu, o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti progovori na pravom mjestu, a ne meni čiji je otac dao život za ovu zemlju.
A, ima li boljeg mjesta za to od najavljenog vaskršnjeg svesrpskog sabora", poručio je Salkić.

Kompletnu izjavu Vojina Mijatovića možete pročitati na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije