Vojin Mijatović: Lideri evropske BiH su Nermin, Dino i Edin, ostali neka prestanu da glume!

3
Radiosarajevo.ba
Vojin Mijatović: Lideri evropske BiH su Nermin, Dino i Edin, ostali neka prestanu da glume!
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Elmedin Konaković, Nermin Nikšić, Edin Forto

Predsjednica Europske komisije Ursula van der Leyen kazala je danas, 12. marta, da je Bosna i Hercegovina u posljednjih godinu napravila najveći napredak u odnosu na proteklu deceniju.

Ona je danas rekla kako će Komisija dati zeleno svjetlo za početak pregovora sa Bosnom i Hercegovinom: "Otkako je dobila kandidatski status, Bosna i Hercegovina je uradila mnogo. Vanjska politika je u potpunosti usaglašena sa EU."

Na njenu izjavu uslijedile su brojne reakcije, a među njima je i ona federalnog ministra (SDP) Vojina Mijatovića. Njegovu poruku objavljujemo u cijelosti:

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

"USPJELI SMO!

Ovo je zajednički uspjeh svih nas u oba entiteta, ovo je motiv da krenemo još jače raditi. Kada pričam o SDP-u BiH i Trojci, javno treba reći da je ovo uspjeh Nermina Nikšića, Dine Konakovića i Edina Forte. Ostali koji se danas hvale bolje da ćute, jer su u ovom periodu dok su ova tri čovjeka odradili historijski posao za čitavu zemlju glumili velike 'patriote' u nadi da ako ovo propadne mogu reći 'mi smo upozoravali'.

Još jednom, ovo je pobjeda za cijelu zemlju, za svakog ćovjeka u oba entiteta, politika lidera Trojke se pokazala ispravna i tačka. Lideri evropske BiH su Nermin, Dino i Edin, mi svi ostali trebamo raditi svoj posao u timu i prestati glumiti lidere. Lažni patriotizam ostaje onima koji za deset godina nisu mrdnuli prstom na evropskom putu BiH! Živjela evropska Bosna i Hercegovina!!!"

🇧🇦🇪🇺 USPELI SMO 🇧🇦🇪🇺Ovo je zajednički uspeh svih nas u oba entiteta, ovo je motiv da krenemo još jače raditi. 🇧🇦🇪🇺Kada...

Posted by Vojin Mijatovic on Tuesday, March 12, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije