Vojin Mijatović: 'Pregovori su otvoreni, nema više nazad'

1
Radiosarajevo.ba
Vojin Mijatović: 'Pregovori su otvoreni, nema više nazad'
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Vojin Mijatović

Ministar razvoja, poduzetništva i obrta Federacije BiH Vojin Mijatović objavio je danas, 21. marta, reakciju na otvaranje pristupnih pregovora za članstvo u EU za Bosnu i Hercegovinu.

Objavu Vojina Mijatovića prenosimo u cijelosti: 

"Otvoreni su pregovori, nema više nazad! 

Kolinda Grabar Kitarović ima svoj biznis: Pročitajte koliko je novca zaradila prošle godine

Kolinda Grabar Kitarović ima svoj biznis: Pročitajte koliko je novca zaradila prošle godine

Zahvaljujem se svim zemljama članica EU, što smo nakon toliko godina dobili i formalno priznanje da smo dio Evrope.

Čeka nas veliki posao, ovo je samo početak, moja generacija ima čast i odgovornost da pokaže da smo drugačiji od prethodnika i uvedemo svoju zemlju u punopravno članstvo EU u što kraćem roku.

Otvaranje pregovora, a pogotovo poglavlja Pravosuđe, otvara prostor za konačnu uspostavu sistema, ali će mnogima u BiH otvoriti i vrata zatvora. Slijedi nam period potpunog čišćenja političke scene, mnoge 'patriote' u sva tri naroda će se suočiti sa sistemom.

🇪🇺🇧🇦OTVORENI SU PREGOVORI, NEMA VIŠE NAZAD! 🇪🇺🇧🇦Zahvaljujem se svim članicama EU, što smo nakon toliko godina dobili i...

Posted by Vojin Mijatovic on Thursday, March 21, 2024

Slijedi nam i obračun sa sva tri nacionalizma, brutalan i nikad veći, i to bez razlike sa sva tri nacionalizma u svim sferama društva u svim političkim strankama i partijama.

Na kraju čast je služiti svojoj zemlji i biti potpredsjednik i ministar u Vladi FBiH koja će biti upisana u historiju ove zemlje, kao vlast koja je nakon decenija stagnacija otvorila pregovore sa Evropskom Unijom."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije