Mijatović: "Ja vam moram reći, brutalno su vas za*ebali vaši lideri i komandanti"

15
Radiosarajevo.ba
Mijatović: "Ja vam moram reći, brutalno su vas za*ebali vaši lideri i komandanti"
Foto: Vlada FBiH / Vojin Mijatović

Ministar razvoja, poduzetništva i obrta Federacije BiH Vojin Mijatović objavio je komentar na svom Facebook profilu u kojem poručuje: "Šansa je u danas i sutra, jučer se niste i nećete se nikad razumjeti".

"Svoju državu Bosnu i Hercegovinu volim beskrajno, rođen sam u njoj i ne idem iz nje, ali sam imao sreću da u vrijeme rata nisam bio ovdje i da mi niko nije stradao", rekao je ministar.

Mijatović je kazao da ne može da osjeti sva stradanja tokom rada, ali da razumije sve i pokušava da svačiju bol i patnju prihvati kao svoju.

Analitičarka iz SAD-a: Srpsko-ruska propaganda nastavlja dolijevati ulje na vatru na Balkanu

Analitičarka iz SAD-a: Srpsko-ruska propaganda nastavlja dolijevati ulje na vatru na Balkanu

"I da, sve je to bilo prije skoro tri decenije i da, moramo se sjećati svega, ali moramo i nastaviti sa životom. Ljutite se na koga god želite, kritikujte i proganjajte svakoga ko ne misli kao vi, ali opet to je sve bilo i jučer je. Sve to što tvrdite da ste u pravu svi vi, je bilo jučer i niste se ni tada razumjeli kao što se ni danas ne razumijete, ali tužno je što ste ubijeđeni da ćete i danas jedni druge pobijediti", istakao je Mijatović.

Kazao je, obraćajući se pojedinim građanima, da su oni sa svojim glavama još u ratu, svoju djecu, koja su se rodila poslije rata, isto su vaspitali.

"Ja vam moram reći brutalno su vas za*ebali vaši lideri i komandanti, ništa niste dobili, izdali su vas i prodali na sve tri strane, a vi i dalje ako želite samo naprijed do potpunog istrijebljenja", naveo je Mijatović. 

Zimska idila u martu: Snijeg zabijelio bh. planine, na Bjelašnici još uvijek pada

Zimska idila u martu: Snijeg zabijelio bh. planine, na Bjelašnici još uvijek pada

Ministar je dalje poručio da želi da pravi ovo društvo i ovu državu te da je on može praviti i danas i sutra, ali ne sa onima koji žive "jučer".

"Apsolutno me ne interesuju vaše istine i vaše istorije i historije, ako imate snage za danas i sutra hajmo, ako ne želite pobijte se u svojim getoima prošlosti. I ne, ne interesuju me vaše ideje plemenskih državica, i ne interesuje me Bosna u kojoj će biti kako samo jedni kažu, i nemate vi pojma o budućnosti, vama je savršeno u vašoj katastrofalnoj prošlosti", rekao je ministar.

Na kraju je naglasio da ga "sve tri vojske prošlosti" ne interesuju te da ga interesuje "vojska mladosti danas" koja je otjerana iz ove zemlje.

"I kako da se vrati, sa vašom pričom prošlosti? Nažalost, nikako. I da se razumijemo, dat ću sve od sebe da živimo danas i sutra, ako ne želite je*iga nije do mene uživajte u vašem čemernom jučer na sve tri strane", zaključio je Mijatović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (15)

/ Povezano

/ Najnovije