Odgođeno suđenje u slučaju Memić, vještak nije dobio uvid u dokumentaciju

Radiosarajevo.ba
Odgođeno suđenje u slučaju Memić, vještak nije dobio uvid u dokumentaciju
Na Kantonalnom sudu u Sarajevu danas je trebalo biti održano ročište u slučaju Dženan Memić.

Predsjednik Sudskog vijeća Igor Todorović prolongirao je suđenje Ljubi i Bekriji Seferoviću, koji su optuženi za smrt Dženana Memića, za 29. januar jer se vještak mašinske struke Jasmin Bijedić nije pojavio kao svjedok odbrane.

Naime, vještak je javio advokatu Seferovića Rusmiru Karkinu da nije dobio na uvid svu dokumentaciju koja mu je neophodna da bi sačinio svoj nalaz, a koja je u posjedu MUP-a KS-a, niti je dobio uvid u automobil koji se nalazi na MUP-ovom terenu.

Također, vještak je dobio fotokopirane CD-ove, stoga mu je advokat Karkin ustupio kopije svojih CD-ova, kako bi vještak u narednim danima mogao uraditi nalaz.

 

Podsjećamo, Memić je teško povrijeđen 8. februara u Velikoj aleji na Ilidži pod još nerazjašnjenim okolnostima, a nakon što je u komi proveo sedam dana, preminuo je 15. februara.

Prve informacije govorile su da se radi o saobraćajnoj nesreći, no poslije se govorilo da je riječ o napadu. Otac ubijenog mladića Muriz Memić je nakon hapšenja Ljube i Bekrije Seferovića izrazio sumnju u ovaj rasplet događaja, ustvrdivši „kako se ništa ne uklapa i kako je njegov sin ubijen šipkom“. Porodica Dženana Memića bila je sigurna da je mladićeva djevojka bila umiješana u slučaj.

Nakon skoro godinu dana od Dženanove smrti njegova porodica još uvijek traga za istinom o tome kako je njihov sin stradao.

Građani Sarajeva su se već nekoliko puta okupljali na gradskim ulicama kako bi iskazali nezadovoljstvo napretkom istrage o Dženanovom ubistvu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije