Nove gužve u cik ljetne sezone: Počinje sanacija tunela Ivan

2
Radiosarajevo.ba
Nove gužve u cik ljetne sezone: Počinje sanacija tunela Ivan
Foto: Wikipedia / Julian Nyča / Ilustracija

Pojačana je frekvencija vozila na svim važnijim putnim pravcima, pa vozače molimo da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Na put krećite odmorni, a tokom dužih putovanja pravite češće pauze.

Danas su počeli radovi na sanaciji tunela „Ivan“, na magistralnom putu Tarčin-Konjic, zbog čega će se u vremenu od 08 do 20 sati saobraćati jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na magistralnom putu Konjic-Jablanica (kroz tunel Crnaja) tokom dana u funkciji su obje trake. Od 20 sati do 05 sati vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova na mostu na dionici autoputa A-1 Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Srebrenik-Orašje, Doboj-Rudanka i Stolac-Hutovo.

Pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnom prelazu Deleuša. Povremeno se formiraju duže kolone vozila na graničnim prelazima Neum I i Neum II. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila je pojačan, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije