Pogledajte kako teku radovi u tunelu Crnaja i ima li gužve

1
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako teku radovi u tunelu Crnaja i ima li gužve
Foto: Screenshoot / You Tube

Zbog radova na tunelu Crnaja mnogi bi od ranih jutarnjih sati očekivali velike gužve u saobraćaju, no ovog jutra to nije slučaj. Ekipa portala Radiosarajevo.ba uvjerila se jutros da gužvi nije bilo. 

Nisu zabilježene velike kolone vozila i automobili su prolazili bez većih zadržavanja. Provjerili smo i kako teku radovi na tunelu Crnaja koji su započeli 8. februara.

S obzirom na visoke temperature čekanje izaziva dodatnu nervozu pa se vozači pozivaju na oprez i strpljenje, s obzirom da se nešto veće gužve očekuju u toku dana.

Podsjetimo, radovi na rekonstrukciji tunela Crnaja, na magistralnom putu M17 između Konjica i Jablanice, počeli su 8. februara ove godine.

Isti režim saobraćaja u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) ostao je i u junu, tokom dana naizmjenično propuštanje vozila, a u noćnim satima potpuna obustava saobraćaja (od 23 sata do 4.30 sati).

Također, aktivnosti na rekonstrukciji tunela Crnaja odvijaju se brže od planiranog pa je Javno poduzeće Ceste Federacije BiH zatražilo produženje radova u tunelu Crnaja sa istim režimom do 30. juna, kako bi se od 1. jula omogućio dvosmjerni promet kroz tunel svakog dana od 5 do 20 sati.

“Od 1. jula pustit ćemo potpuno, znači dvosmjerno, saobraćaj kroz tunel svakog dana od 5 do 20 sati, čime će se spriječiti zadržavanje i zastoji pred tunelom ne samo u ključnim mjesecima turističke sezone, kada se i očekuje najveći promet na ovoj magistralnoj cesti, već i nakon tog perioda", kazao je svojevremeno za Radiosarajevo.ba direktor Cesta Federacije BiH Ljubo Pravdić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije