Počinje sanacija tunela Crnaja: Evo šta trebate znati

0
Radiosarajevo.ba
Počinje sanacija tunela Crnaja: Evo šta trebate znati
Foto: Hercegovina.info / Protest privrednika

Javno preduzeće Ceste Federacije BiH saopćilo je da u ponedjeljak, 8. februara, počinje rekonstrukcija tunela Crnaja i stupa na snagu naizmjenični režim prometa.

Ovaj tunel se, podsjetimo, nalazi na jednoj od najprometnijih saobraćajnica u Bosni i Hercegovini, a privrednici iz Konjica i okolnih mjesta su protestovali jer, kako su istakli, nije osiguran alternativni pravac.

"Promet kroz tunel Crnaja odvijat će se naizmjenično, jednom trakom, uz upotrebu svjetlosne signalizacije. Prema simulacijama prometa koje su do sada urađene, maksimalno zadržavanje će biti ograničeno na 15 minuta.

S ciljem ubrzanja izgradnje, radovi će se izvoditi kontinuirano 24 sata, s tim da su potpune obustave prometa predviđene u intervalu 23 do 5 sati, uz izuzetak kola hitne pomoći i vozila policije kojima će prolaz biti omogućen i u ovom periodu.

U periodu 1.juna do 30. septembra radovi će biti obustavljeni a promet će se odvijati u obje trake, bez ograničenja", saopćeno je iz Cesta FBiH.

Obavijestili su da tokom izvođenja radova, učesnici u prometu mogu koristiti sljedeće alternativne cestovne pravce i to:

M-5 Sarajevo – Kiseljak – Busovača – Kaonik,
M-5 Lašva – Kaonik – Vitez – Nević Polje,
M-16.4 Nević Polje – Novi Travnik – Bugojno,
M-16.2 Bugojno – Prozor – Jablanica,
M-16. Bugojno – Tomislavgrad,
M-6.1 Tomislavgrad – Mostar,
M-18 i M-18.1 Sarajevo – Foča, M-20 Foča – Trebinje.

"Svi upiti javnosti, pritužbe ili zahtjevi za informacijama koje se tiču radova na rekonstrukciji tunela Crnaja, mogu se uputiti direktno JP Ceste FBiH, putem maila crnaja.info@jpcfbih.ba, faksa + 387 33 250 400 ili poštom na adresu JP Ceste FBiH d.o.o. Sarajevo, Terezija 54, 71000 Sarajevo", naveli su iz Cesta FBiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije