Grad u BiH tuži Ceste FBiH: Obećali mnogo toga, ništa nisu ispunili

2
Radiosarajevo.ba
Grad u BiH tuži Ceste FBiH: Obećali mnogo toga, ništa nisu ispunili
Foto: Ilustracija / Autoceste FBiH

Privrednici iz Hercegovačko-neretvanskog kantona jučer su se okupili kod tunela Crnaja.

Razlog je nezadovoljstvo zbog rekonstrukcije tog tunela.

Ovim povodom se oglasio i gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović koji je podržao ove proteste.

"Apsolutno podržavam privrednike iz Hercegovačko-neretvanskog kantona koji su se okupili danas kod tunela Crnaja jer su nezadovolji zbog rekonstrukcije tog tunela. Smatram da se najprije trebao uraditi alternativni pravac, kako ne bi došlo do posljedica po privredu Jablanice i ostala područja. Nažalost, Zenica je, također, imala identičan problem kada se rekonstruisao tunel Vranduk, bez da je prethodno napravljena kvalitetna zaobilaznica, odnosno alternativni put. Građani Zenice, ali i iz cijele BiH, zbog nepripremljenosti i neprofesionalnog ulaska u projekt rekonstrukcije tunela Vranduk bili su primorani stajati u kilometarskim kolonama satima, dok je vani temperatura prelazila preko 30 stepeni. Osim toga, štete po privrednike su, također, bile nesagledive“, napisao je Kasumović na društvenoj mreži Facebook.

Navodi kako "bez dileme treba poštovati privredu, od nje svi živimo".

"Podržavam zahtjev tamošnjih privrednika da se najprije osigura alternativni pravac, a tek onda rekonstruiše tunel Crnaja. Ceste Federacije BiH su i sa nama, odnosno Gradom Zenica, potpisali Sporazum o prijateljskom okruženju, obećali mnogo toga, kao i to da će vratiti lokalne puteve u prvobitno stanje kako je to bilo prije nego su im služili kao zaobilaznica, međutim, ništa od toga nisu ispunili, zbog čega će ih Grad Zenica i tužiti. Ne treba dozvoliti da istu golgotu kakvu su privrednici preživljavali zbog tunela Vranduk sada proživljavaju i privrednici iz HNK-a. Pozivam nadležne da promptno reaguju i spriječe nesagledive posljedice“, poručio je gradonačelnik Zenice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije