BiH / Počeli pripremni radovi za tunel Crnaja, pogledajte kakva je trenutna situacija

11. 01. 2021. u 13:41:00 J. Ć.

Shares: 0

Nakon što je Javno preduzeće Ceste Federacije BiH najavilo za danas početak pripremnih radova na rekonstrukciji tunela Crnaja, na magistralnoj cesti Sarajevo-Mostar, narednih nekoliko dana ipak se saobraćaj neće obustavljati.

I čitatelji Radiosarajevo.ba javljaju kako se saobraćaj nesmetano odvija na ovoj dionici.

Da nema obustave saobraćaja na ovoj magistralnoj cesti potvrdio je za naš portal glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić.

Jablanica - undefined

Foto: Čitatelj/Radiosarajevo.ba: Jablanica

"Zahtjev za signalizaciju saobraćaja danas je dostavljen Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, ali nema još nikakve obustave saobraćaja“, kazao je Marić za Radiosarajevo.ba

Marić je dodao da je MUP-u Jablanica stigao Zahtjev i od Udruženja privrednika Jablanice koji su najavili blokadu magistralnog puta M-17 nakon što je iz JP Ceste Federacije BiH najavljen početak pripremnih radova na rekonstrukciji tunela Crnaja na magistralnom putu Sarajevo - Mostar.

Predsjednik udruženja privrednika Jablanice Jusuf Džafić rekao je kako će se mirno okupljane održati u četvrtak u 15 sati na magistralnom putu zbog neispunjavanja njihovih zahtjeva povodom izvođenja radova na rekonstrukciji tunela Crnaja.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA