Lijepa vijest: Počinju pripremni radovi na rekonstrukciji tunela Crnaja

7
Fena
Lijepa vijest: Počinju pripremni radovi na rekonstrukciji tunela Crnaja
Foto: BHRT / Tunej Crnaja

Javno preduzeće Ceste Federacije BiH najavilo je za ponedjeljak, 11. januar, početak pripremnih radova na rekonstrukciji tunela Crnaja, na magistralnoj cesti Sarajevo-Mostar.

"Nakon što izvodač radova dobije suglasnost na režim preusmjerenja prometa od strane nadležnog ministarstva, promet kroz tunel će se početi odvijati naizmjenično, jednom prometnom trakom, i biće reguliran svjetlosnom signalizacijom. O datumu stupanja na snagu režima preusmjerenja prometa javnost će biti pravovremeno informirana. Obzirom na stanje tunela Crnaja i neophodnost radova na njegovoj rekonstrukciji, te posebno imajući na umu sigurnost učesnika u prometu koji se kreću ovom cestovnom dionicom, apeliramo na strpljenje i maksimalno razumijevanje nužnosti radova koji će se izvoditi", saopćeno je iz ovog javnog poduzeća.

Direktor Cesta Federacije BiH Ljubo Pravdić, kazao je da su poduzete sve aktivnosti kako bi ograničenja i poremećaji u odvijanju prometa bili svedeni na najmanju moguću mjeru.

"Svjesni smo da će zbog radova na rekonstrukciji tunela promet ovom dionicom biti otežan,  ali uvjeren sam da nam je svima sigurnost sudionika u prometu najvažnija. Dalje odlaganje početka radova nosi previše sigurnosnih rizika, jer je Crnaja odavno prepoznata kao jedna od crnih tačaka na bh. cestama.  Mi ćemo sa svoje strane uraditi sve što je u našoj mogućnosti kako bi radovi što brže i kvalitetnije bili okončani. Posebno smo posvećeni uspostavi režima prometa koji će rezultirati što kraćim zadržavanjem vozila i boljom prohodnosti ove dionice za vrijeme izvođenja radova", istakao je Pravdić.

JP Ceste FBiH će redovito, putem svoje web stranice te posredstvom BIHAMK-a i HAK-a, kao i medija, obavještavati javnost o svim relevantnim pojednostima koje se odnose na projekat rekonstrukcije tunela Crnaja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (7)

/ Povezano

/ Najnovije