Nermin Muzur Dan općine Ilidže proslavio na kafi sa Stjepanom Mesićem

6
Radiosarajevo.ba
Nermin Muzur Dan općine Ilidže proslavio na kafi sa Stjepanom Mesićem
Foto: Facebook / Nermin Muzur i Stjepan Mesić

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Ilidža jučer je obilježen 12. mart, Dan Općine Ilidža, na kojoj su dodijeljena priznanja Općine Ilidža za 2022. godinu.

Uz veliki broj zvanica iz javnog, političkog i kulturnog života Ilidže, svečanosti povodom 26. godišnjice reintegracije općine Ilidža, prisustvovali su i ministri Vlade Kantona Sarajevo, predsjedavajući Skupštine KS, načelnici općina, predsjedavajući općinskih vijeća, zastupnici Skupštine KS, vijećnici Općinskog vijeća Ilidža, ali i uposlenici Općine Ilidža.

Načelnik Nermin Muzur osvrnuo se na historijsku važnost obilježavanja 12. marta - Dana Općine Ilidža, kazavši da je Ilidža mjesto gdje se Bosna rađa, aludirajući na izvorište rijeke Bosne, ali i na samu važnost prostora na kojem živimo.

Troje tinejdžera se vozalo jednim romobilom po ulicama Sarajeva

Troje tinejdžera se vozalo jednim romobilom po ulicama Sarajeva

"U kratkom periodu ostvarili smo značajan progres i napredak na mnogim poljima. Prije negoli vam predstavim najznačajnije kapitalne projekte koje planiramo realizirati do kraja ovog mandata, želim vam reći da smo dobili urbanističku saglasnost za osnovnu školu na Stupu, što je još jedna odlična vijest, nakon jučerašnjeg raspisivanja tendera za izvođača radova za izgradnju tramvajske pruge Ilidža - Hrasnice", poručio je načelnik Muzur, koji je u jednom trenutku, tokom prezentacije kapitalnih projekata, dobio veliki aplauz.

Dan kasnije, Muzur je na svom Facebook profilu objavio fotografiju u društvu nekadašnjeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića.

"Subota, 12. mart, Dan Općine Ilidža, kafa sa predsjednikom Stjepanom Mesićem", napisao je Muzur.

Za portal Radiosarajevo.ba, Muzur je rekao da je jedna od tema razgovora bilo trenutno stanje u svijetu.

"Zatim dešavanja u ex-yu prije same agresije na BiH. Otvorili smo temu saradnje Općine Ilidža i nekih gradova u Hrvatskoj, razmjena dobre prakse i naravno dogovor da nas posjeti i zvanično. Hvala gospodinu Bogiću Bogičeviću koji je također bio s nama na ovoj rođendanskoj kafi i koji je najveći 'krivac' za ovaj susret", kazao je u izjavi za portal Radiosarajevo.ba načelnik Općine Ilidža.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije