Muzur: Halalili su se sa Sarajevom, ali Sarajevo neće halaliti njima

13
Radiosarajevo.ba
Muzur: Halalili su se sa Sarajevom, ali Sarajevo neće halaliti njima
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Nermin Muzur, arhiva

Nermin Muzur, načelnik Općine Ilidža rezimirao je stanje u Federaciji Bosne i Hercegovine - od kladionica, turizma, sve do zakona koji je usvojen "protiv Sarajeva".

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

"Ako nekom možda nije jasno stanje u Federaciji BiH, da rezimiramo.

Preokret: Džanan Musa i njegova zaručnica u zagrljaju, nema govora o raskidu

Preokret: Džanan Musa i njegova zaručnica u zagrljaju, nema govora o raskidu

Krenuli smo u izmjenu propisa oko kladionica, nečiji konji su bili ubijeni ili su se objesili sami i ništa nismo uradili. Zašto? Po ovom zakonu bi trebao porez da se ubire po uplatnom mjestu (najviše u Sarajevu), gospoda sa juga je odlučila da treba da se kocka u Sarajevu, a ubire ipak na jugu.

Pokrenuli smo donošenje propisa u turizmu po kojem bi između ostalog, boravišna taksa naplaćena u Međugorju i Neumu trebala da ide u Mostar kao sjedište kantona (za ovaj se princip zalažu kad su kladionice u pitanju) i taj zakon naravno nije usvojen od 2015. godine, jer gospoda sa juga želi da taj novac ostane u Međugorju i Neumu.

Od svih puteva i autoputeva jedino se gradi i završava dionica Stolac - Neum. Bravo za gospodu sa juga!

Od zakona je usvojen samo zakon koji je protiv Sarajeva. Zakon po kojem će se u Sarajevu ubirati ubjedljivo najviše prihoda, inspekcije i kontrole će i dalje funkcionisati najbolje u Sarajevu i trenirati strogoću, a sve to što se ukine u Sarajevu ne ide ovima koji su najglasniji, već se povećava upravo i dole na jugu. Da li je dole toplije ili su ljudi vodom tiši i pametniji ostat će tajna.

Ne treba nam Dodik, jer ništa nije opasnije od ovih što se bore, ali uglavnom samo protiv Sarajeva koje više nije njihovo (a pitanje je kad će i hoće li više ikada i biti). ⁉️

Na jugu je baš gospoda, igraju se države!

A mi, znaš ti nas…

Jedino pozitivno je da sa ovakvim potezima i zvanično pokazuju da se u Sarajevu više ničemu ne nadaju - u političkom smislu, ili što bi rekli, halalili su se sa Sarajevom.

Ima samo jedan mali problem, Sarajevo neće halaliti njima!", poručio je Muzur.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije