Muzur najavio nove projekte: Gradit će se škole, dvorane, "nove Terme"...

Radiosarajevo.ba
Muzur najavio nove projekte: Gradit će se škole, dvorane, "nove Terme"...
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Nermin Muzur na današnjoj konferenciji

Na današnjoj konferenciji za medije, načelnik općine Ilidža Nermin Muzur (NiP) predstavio je rezultate rada općinske vlasti u prošloj godini. Također je predstavio i najavio realizaciju nekoliko projekata koje smatra kapitalnim.

"Imamo niz projekata koje smo pripremili da realizujemo u narednom periodu", rekao je Muzur te naglasio da su radili i na tome da rad općinske vlasti bude transparentan i pristupačan građanima s kojima komuniciraju i putem društvenih mreža.

Istakao je da su u 2021. godini realizovana ukupna 44 projekta i kazao kako budžet za narednu godinu iznosi 38.120.000 KM.

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Od projekata koje je najavio, prvi je izgradnja osnovne škole u Mjesnoj zajednici Stup 2.

"Očekujem da će administrativni postupci za ovaj projekt biti završeni polovinom sljedeće godine. Zadovoljan sam zbog toga što ju je projektovao Arhitektonski fakultet Univerziteta u Sarajevu", rekao je načelnik Ilidže i dodao da su nastojali da se struka što više ispoštuje.

Dodao je da će raditi i na izgradnji imidža općine.

Prema njegovim riječima, uskoro bi trebalo početi i uređenje trga između Prve osnovne škole i Četvrte gimnazije, a koji će biti nazvan po bh. košarkašu Sabitu Hadžiću. 

Još jedan od najavljenih projekata je izgradnja velike sportske dvorane u Hrasnici te je obećao da će biti rekonstruisan i ostatak sportskog centra u ovom naselju.

"Ova dvorana, pored sportskog dijela, ima još ogroman prostor koji se može koristiti. Nastavljamo realizaciju rekonstrukcije sportskog dijela u Hrasnici", navodi Muzur.

Ono što je izdvojio kao najzanimljiviji projekat koji žele realizirati je gradnja još jednog otvorenog bazena s termalnom vodom. Kako je rekao, cijeli taj projekat bit će ograđen i zaštićen.

"Kada je u pitanju sadržaj, bit će prilagođen svima", kaže Muzur.

Među kapitalnim projektima je i gradnja sportsko-rekreativnog centra na obali Željeznice koji će se prostirati na 12.000 metara kvadratnih, biti ograđen i pod videonadzorom. 

Između ostalog, naglasio je da će biti prilagođen djeci s poteškoćama u razvoju.

Prema njegovom mišljenju, ovo će biti jedan od najljepših parkova u Kantonu Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije