Pogledajte kako teku radovi na dionici Ilidža-Nedžarići

3
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako teku radovi na dionici Ilidža-Nedžarići
Foto: Vlada KS / Radovi na rekonstrukciji tramvajske pruge

Na dionici Ilidža-Nedžarići prva faza zemljanih radova u dužini od 2,5 kilometara je okončana, nakon što je višestruko povećan obim radova zbog potrebe za zamjenom temeljnog tla.

"Radovi teku prema dinamičkom planu, iako je bilo nepredviđenih situacija. Naši sastanci petkom i obilasci radova imaju za cilj stalnu komunikaciju sa izvođačem i nadzorom radova, a sve u cilju što bržeg rješavanja određenih izazova na koje se nailazi i u cilju informisanja javnosti o tome šta je urađeno," rekao je ministar Adnan Šteta.

Privode se kraju radovi i na Stupu koji su bili obustavljeni radi pronalaska skeleta nepoznatog porijekla, a u zoni Stup-Nedžarići izveden je najteži dio radova na odvodnji.

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Pogledajte privođenje trojice muškaraca u Sarajevu zbog sumnje da su povezani sa nestankom Danke (2)

Kada je riječ o drugoj dionici, počeli su radovi na demontaži pruge, nakon čega se očekuje početak zemljanih radova.
Definisani su materijali gornjeg stroja, a to su šine, pričvrsni pribor, skretnice i križišta i sa dobavljačima ugovorene količine sa rokovima za isporuku.

Paralelno sa izvođenjem radova, izrađuje se neophodna tehnička dokumentacija, navodi se u saopćenju resornog ministarstva.

Podsjećamo, ovo je jedan od najznačajnijih infrastrukturnih projekata u kantonu, koji se na dionici Ilidža-Marijin dvor počinje realizovati prvi put nakon 60 godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije