Nejra Latić-Hulusić: Progovorite više, pocrka narod!

8
Radiosarajevo.ba
Nejra Latić-Hulusić: Progovorite više, pocrka narod!
Foto: Privatni album / Nejra Latić Hulusić

Nejra Latić-Hulusić, kolumnistica i redateljica objavila je na svom Facebook profilu reakciju na današnje pismo ljekara sa KCUS-a koji su ukazali na problem korištenja respiratora nabavljenih posredstvom "Srebrene maline" u liječenju najtežih covid-bolesnika.

U pismu se naglašava kako je situacija sa dnevnom stopom smrtnosti u Kantonu Sarajevo više nego uznemirujuća, Hulusić je poručila da "ljekarska odgovornost traži da se iza takvih tvrdnji i svega što se dešava na KCUS-u stane imenom i prezimenom".

"Ako postoje problemi u radu malina respiratora, ne samo da je red, nego građanska i ljekarska odgovornost da ljekari koji znaju da je tako stanu imenima i krivičnim prijavama uz svoje tvrdnje. Ima nas koji ćemo stati životima uz njih.

Inače, posljedica anonimnih obraćanja kao iz Sjeverne Koreje, a ne sa našim novcem održavanog Kliničkog, je da sve više ljudi kategorično odbija liječničku pomoć u strahu da će završiti na zloglasnim narandžastim respiratorima.

Ili zinite ili se je*ite svi više! Pocrka narod!", poručila je Nejra Latić Hulusić na svom Facebook profilu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije