Bakir Izetbegović o respiratorima s KCUS-a: Provjereno - rade, spašavat će živote

18
Radiosarajevo.ba
Bakir Izetbegović o respiratorima s KCUS-a: Provjereno - rade, spašavat će živote
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Bakir Izetbegović

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović večeras je u intervjuu za Federalnu televiziju (FTV) govorio o vakcinama, pandemiji koronavirusa, te i respiratorima u Kliničkom centru u Sarajevu (KCUS).

Podsjećamo da se grupa ljekara ove bolnice danas obratila javnosti i upozorila, između ostalog, na probleme s respiratorima koji su nabavljeni u aferi koja se proceduira pred Sudom BiH. Poručili su da je neprihvatljivo da su takvi respiratori prošli verifikaciju.

Izetbegović je za FTV govorio i o ovim respiratorima, te je poručio "da svi rade".

To znam iz prve ruke”, napomenuo je lider SDA, čija supruga, prof. dr. Sebija Izetbegović, se nalazi na čelu KCUS-a.

Podsjetio je kako je Institut za mjeriteljstvo utvrdio da su to respiratori namijenjeni za intenzivnu njegu, kao stacionarni i portabilni.

Vjeruje kako će, nažalost, svih 100 respiratora zbog kojih traje suđenje, "uskoro spašavati živote" i da će se ispostaviti da su plaćeni onoliko koliko su plaćeni u Srbiji, Mađarskoj...

Za tvrdnje da respiratori ne rade kazao je da su - spin.

"Vladi i Kriznom štabu u KS-u je korona iskliznula iz ruku i u Sarajevu je dva puta više po glavi stanovnika zaraženih nego prosječno u Bosni i Hercegovini.. Time je zdravstveni sistem doveden do pucanja. Ti ljudi godinu dana rade i duplo su bolji od ostatka zemlje", poručio je Izetbegović.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (18)

/ Povezano

/ Najnovije